Oamenii NU pot lua COVID-19 de la animale. STUDIU din CHINA

Un studiu realizat în China arată că nu există dovezi că oamenii pot lua coronavirus de la animale.

Studiul realizat în China arată că animalele nu pot transmite oamenilor coronavirus. Pisicile pot transmite COVID-19 doar altor feline, iar câinii pot contacta greu boala. Şi experţii americani spun că nu au nicio dovadă care să arate că oamenii pot lua coronavirus de la animale, conform Daily Mail.

Cum au realizat studiul

O echipă de cercetători din China a vrut să vadă ce efect are COVID-19 asupra animalelor, aşa că a injectat virusul mai multor câini şi pisici. Pe scurt, concluziile sunt următoarele: pisicile pot fi infectate cu coronavirus şi îl pot da mai departe dar numai altor feline, în timp ce pentru câini e greu să contracteze boala. COVID-19 n-are efect nici asupra găinilor, raţelor şi porcilor, scrie Daily Mail.

Studiul a venit după confirmarea a patru cazuri izolate de animale de companie care au fost infectate cu noul coronavirus, printre care doi câini din Hong Kong şi o pisică din Belgia. O a doua felina a fost testată pozitiv, la fel ca stăpânul ei, însă nu are niciun simptom, spre deosebire de cea din Belgia. În toate cele patru cazuri, teoria e că animalele au contractat boala de la stăpânii lor, citează Mediafax.

Şi Centrul American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a stabilit că nu există absolut nicio dovadă că animalele de casă pot transmite COVID-19 oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel