Studiu preliminar: Vaccinul Pfizer, EFICIENT împotriva mutațiilor de COVID-19

Vaccin
Vaccin

Vaccinul COVID-19 produs de companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pare a fi eficient împotriva a 16 mutații diferite ale coronavirusului.

Vaccinul COVID-19 produs de companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pare să fie eficient împotriva a 16 mutații diferite ale coronavirusului, potrivit unui studiu care nu a fost încă supus evaluării inter pares. După cum a raportat Reuters, studiul, realizat de cercetătorii de la Pfizer și de la Universitatea din Texas Medical Branch, sugerează că vaccinul nu va trebui modificat pentru a fi eficient împotriva unei variante aparent mai contagioase a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie.

Varianta britanică, cunoscută sub numele de B117, a fost detectată recent în Statele Unite în rândul persoanelor care nu călătoriseră în Marea Britanie, indicând răspândirea comunitară. Mutațiile virale sunt o apariție tipică și nu există niciun indiciu că există o variantă mai periculoasă de COVID-19. Totuși, deși vaccinurile pot fi modificate pentru a aborda noi tulpini, nu există încă niciun semn care să facă o necesitate din acest fapt.

"Așadar, am testat acum 16 mutații diferite și niciuna dintre ele nu a avut cu adevărat vreun impact semnificativ. Aceasta este vestea bună", a declarat joi Phil Dormitzer, om de știință la Pfizer, potrivit ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel