STUDIU: Patru categorii de oameni dezvoltă mai PUȚINI anticorpi împotriva COVID-19

Experții susțin că există patru categorii de oameni care dezvoltă mai puțini anticorpi împotriva coronavirusului după vaccinarea anti-COVID.

Anticorpii care apar după vaccinarea anti-COVID sunt slab produși la vârstnici, băutori, persoane stresate și la cei care iau medicamente antiinflamatoare, a declarat Alexander Gunzburg, directorul Centrului Gamaleya din Rusia.

"După vaccinare, unele persoane au mai mulți anticorpi, altele mai puțini, iar unii au o cantitate foarte mică. La persoanele de peste 80 de ani, sistemul imunitar reacționează prost, dacă facem comparație cu tinerii, enzimele funcționează mai rău. Există și persoane vârstnice care dezvoltă anticorpi, dar sunt cei care duc un mod sănătos de viață, fac sport și înoată.”, a declarat Gunzburg marți pentru Interfax.

Alcoolul poate fi periculos

De asemenea, potrivit acestuia, mult mai puțini anticorpi dezvoltă și persoanele care consumă alcool.

"Băuturile alcoolice sunt toxice pentru orice celulă care se înmulțește: dacă bei o jumătate de pahar de whisky în fiecare zi fără a te îmbăta și te simți bine, sistemul imunitar nu reacționează bine la acest lucru. În plus, stresul sever sau stresul constant, de asemenea, nu contribuie la producerea de anticorpi. De asemenea, cei care iau statine - medicamente antiinflamatoare care afectează multiplicarea celulelor, aceștia fiind de obicei pacienți cu cancer.”, a explicat Gunzburg.

Cercetătorul susține că urmează să fie făcute și alte studii pentru a stabili care categorii de persoane dezvoltă mai puțini anticorpi în urma vaccinului anti-COVID. Amintim că Centrul Gamaleya a dezvoltat primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat în Rusia, numit Sputnik-V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel