Studiu. Noul coronavirus poate fi transmis pe cale sexuală şi poate provoca infertilitate în rândul bărbaţilor

Un nou studiu, realizat de cercetătorii americani, scoate la iveală noi informații despre coronavirus. Se pare că temutul virus are capacitatea de a provoca infertilitate în rândul bărbaților, putând fi transmis pe cale sexuală ca în cazul virusului Zika, arată Mediafax.

Studiul, publicat luna trecută în JAMA, o revistă medicală lunară, publicată de American Medical Association, a constatat prezența COVID-19 în 15% din probele de spermă colectate.

„Trebuie subliniat faptul că spermatozoizii au o capacitate demonstrabilă de a transporta infecţii virale de la bărbat în tractul reproducător feminin, aşa cum se întâmplă în timpul transmiterii sexuale a Zika, de exemplu”, a declarat Dr. John Aitken. 

În mod normal, virusul Zika este transmis de ţânţar dar poate fi transmis şi pe cale sexuală.

Potrivit studiului, virusul în spermatozoizi produce acumulare de angiotensină II, un hormon care reglează funcţia renală şi tensiunea arterială. Nivelurile crescute ale acestui hormon determină un răspuns imun împotriva particulelor invazive de Covid-19, iar expunerea prelungită la niveluri ridicate de angiotenstină II poate duce la moartea celulelor în spermă. Astfel, acest proces poate provoca pierderea fertilităţii în rândul bărbaţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel