Studiu italian despre Covid-19: Cât persistă anticorpii

anticorpi
anticorpi

Un studiu efectuat într-un oraș italian, publicat luni în Nature, a arătat că nivelul anticorpilor împotriva COVID-19 continuă să fie ridicat la cel puțin nouă luni după apariția infecției cu SARS-CoV-2, indiferent dacă pacientul a fost sau nu simptomatic.

Cercetătorii de la Universitatea din Padova și Imperial College London au testat peste 85% din cei 3.000 de rezidenți dintr-un oraș italian și au constatat că 98,8% dintre cei infectați în februarie și martie 2020 au prezentat niveluri detectabile de anticorpi în noiembrie 2020. Echipa de experți a zis că nu au existat diferențe între cei care au avut simptome de COVID-19 și cei care fuseseră asimptomatici.

De asemenea, specialiștii au descoperit cazuri de creștere a nivelului de anticorpi la unele persoane, sugerând o potențială reinfecție cu virusul, oferind un impuls sistemului imunitar.

„Nu am găsit nicio dovadă că nivelurile de anticorpi dintre infecțiile simptomatice și asimptomatice diferă semnificativ, sugerând că puterea răspunsului imun nu depinde de simptomele și severitatea infecției”, a declarat autorul principal al studiului, Ilaria Dorigatti, citat de 20min.es.

VEZI ȘI: Miocardita și pericardita, efecte secundare foarte rare în urma vaccinării. Beneficiile depășesc riscurile, spun specialiștii

Comitetul de siguranță (PRAC) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a concluzionat că miocardita și pericardita pot apărea în cazuri foarte rare după vaccinarea cu vaccinurile COVID-19 Comirnaty (anterior BioNTech / Pfizer COVID-19 vaccine) și Spikevax (anterior COVID-19 Vaccine Moderna).

Miocardita și pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecțiilor sau a bolilor autoimune.

Simptome pot varia și includ adesea:

• senzația de respirație dificilă (dispnee)
• bătăi puternice ale inimii care pot fi neregulate (palpitații)
• durere în piept

Frecvența în populația generală

În funcție de sursa datelor, incidența estimată pentru miocardită și pericardită în populația generală (nevaccinată) din UE/SEE înainte de pandemia COVID-19 variază intre 1 și 10 cazuri la 100.000 de persoane pe an.

Evaluări la nivel european

Comitetul de Siguranță (PRAC) a luat în considerare toate cazurile documentate și raportate la nivelul UE, disponibile până în prezent. Citește aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel