Studiu ÎNGRIJORĂTOR înainte de deschiderea școlilor. "Copiii pot purta coronavirusul în căile respiratorii mai multe săptămâni"

Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit că copiii pot purta coronavirusul în căile respiratorii timp de mai multe săptămâni.

 

Copiii pot purta coronavirusul în nas și gât săptămâni întregi, chiar dacă nu prezintă simptome, ceea ce ar putea explica modul în care virusul se poate răspândi în tăcere, au raportat vineri cercetătorii din Coreea de Sud, scrie CNN.

„În acest studiu de serie, infecțiile inaparente la copii ar fi putut fi asociate cu transmiterea silențioasă a COVID-19 în comunitate”, au scris cercetătorii într-un nou studiu.

„Interesant este faptul că acest studiu se aliniază la datele despre adulți, în care până la 40% dintre adulți pot rămâne asimptomatici în fața infecției”, au scris într-un document Dr. Roberta DeBiasi și dr. Meghan Delaney, ambii din Spitalul Național pentru Copii din Washington.

Studiul apare într-un moment în care Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au fost criticate pentru schimbarea liniilor directoare privind testarea asimptomatică, pe care Academia Americană de Pediatrie a numit-o „un pas periculos înapoi”, într-o declarație, vineri. În ghidurile actualizate ale CDC, este posibil ca unele persoane fără simptome să nu fie testate, chiar dacă au fost în contact strâns cu cineva despre care se știe că are virusul.

Urmărirea contactelor, foarte importantă

Această cercetare recent lansată adaugă mai multe dovezi cu privire la motivele pentru care lansarea unei rețele largi atunci când vine vorba de urmărirea contactelor este o strategie cheie pentru a atenua răspândirea virală.

”Știm că adesea copiii prezintă puține sau deloc simptome ale COVID-19. Știm, de asemenea, că nu sunt imuni la acest virus și se pot îmbolnăvi foarte mult. Urmărirea contactelor ajută la identificarea și sprijinirea altor persoane care sunt expuse riscului de infecție”, a declarat președintele AAP, dr. Sally Goza, în declarație.

Studiul, publicat vineri în revista JAMA Pediatrics, a inclus date despre 91 de copii asimptomatici, presimptomatici și simptomatici diagnosticați cu Covid-19 în perioada 18 februarie - 31 martie în 22 de centre din Coreea de Sud. Dintre acești pacienți, 22% nu au prezentat simptome evidente și au rămas asimptomatici pe tot parcursul studiului.  20% dintre copii erau presimptomatici, ceea ce înseamnă că nu arătau sau nu se simțeau rău în acel moment, dar în cele din urmă au simptome mai târziu.

În total, mai mult de jumătate dintre copii - 71 de copii sau 78% - au prezentat simptome, inclusiv febra, tuse, diaree, dureri abdominale și pierderea mirosului sau a gustului, printre alte simptome. Durata simptomelor pare să varieze de la una la 36 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel