Studiu îngrijorător despre coronavirus. Impact asupra sănătății mintale. Date care nu pot fi ignorate

foto pixabay. Studiu îngrijorător despre coronavirus. Impact asupra sănătății mintale. Date care nu pot fi ignorate
foto pixabay. Studiu îngrijorător despre coronavirus. Impact asupra sănătății mintale. Date care nu pot fi ignorate

Una din opt persoane infectate cu coronavirus se confruntă, pentru prima dată, cu o boală psihiatrică sau neurologică în decurs de șase luni, arată ultimele studii. 

Ultimul studiu vine cu încă o dovadă care atrage atenția asupra impactului pe care-l are SARS-CoV-2 asupra sănătății mintale. Semnalul e clar: tulburările cerebrale post-COVID nu pot fi ignorate, arată The Guardian

În cazul bolnavilor cu antecedente de ordin psihiatric sau boli neurologice, s-a constatat că una din trei persoane suferă de o astfel de tulburare în decurs de șase luni din momentul confirmării cu COVID-19. 

Dr. Max Taquet, autorul principal al studiului, de la departamentul de psihiatrie al Universității Oxford, mai subliniază un rezultat șocant: unul din nouă pacienți cu COVID, nespitalizați, se confruntă cu probleme post-COVID precum depresia și chiar AVC. 

Rezultatele studiului vin după cercetarea a 236.379 de dosare medicale electronice din SUA. Conform cercetării, incidența diagnosticării cu o afecțiune neurologică sau psihiatrică după infectare cu COVID este de 33,6% în primele șase luni după infectare. Aproximativ 13% au primit primul lor diagnostic de această natură după ce au trecut prin boala dată de noul coronavirus. 

Studiul nu demonstrează o legătură directă a SARS-CoV-2 cu aceste afecțiuni psihiatrice și neurologice, însă sugerează un posibil impact al virusului asupra creierului și sistemului nervos central. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel