Studiu. Infecția Covid-19 la copii NU începe cu febră

Simptomele infectării cu Covid-19 la copii ar putea începe cu diaree și oboseală, potrivit unui nou studiu citat de Daily Mail.

Mai mult, studiul arată că infecțiile nu încep cu febră la majoritatea copiilor. La cinci pacienți chinezi, cercetătorii au descoperit că tinerii sufereau de simptome gastro-intestinale, cum ar fi blocajele și umflarea rinichilor.

Specialiștii de la Spitalul Tongji din Wuhan, locul unde a apărut pandemia, spun că acest lucru este din cauza faptului că virusul se atașează de receptori care se găsesc nu doar în plămâni, ci și în tractul intestinal.

'Majoritatea copiilor sunt infectați ușor cu COVID-19, iar puține cazuri grave au adesea probleme de sănătate subiacente', a declarat autorul principal, Dr. Wenbin Li, al Departamentului de Pediatrie din Spitalul Tongji. Sudiul, publicat în Frontiers, a analizat cinci copii internați la Spitalul de Copii Wuhan între 23 ianuarie și 20 februarie.

Li spune că, prin evidențierea acestor cazuri, speră că alți clinicieni pot diagnostica și izola rapid pacienții care au simptome similare. Acest lucru poate duce la tratarea pacienților mai devreme și la reducerea riscului de răspândire. „Simptomele gastrointestinale experimentate de acești copii pot fi legate de distribuția receptorilor și calea de transmitere asociată cu infecția cu COVID-19 la om”, a spus Li.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel