STUDIU: Este sau NU este periculos zborul cu avionul? Șansele să contractăm virusul

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Virusologii de la Spitalul Universitar din Frankfurt, Germania, au studiat șansele de infectare cu COVID-19 în timpul zborului cu avionul.

Virusologii de la Spitalul Universitar din Frankfurt, Germania au făcut un nou studiu pentru a afla care este riscul real pe care îl prezintă prezenţa la bord a persoanelor infectate cu coronavirus, transmite Agerpres, citând AFP. 

Ei au contactat pasagerii unui zbor de pe cursa Tel Aviv-Frankfurt, cu o durată de 4 ore şi 40 de minute. Avionul respectiv a avut 102 pasageri la bord, inclusiv un grup de 24 de turişti.

Șapte dintre turiști au fost testați pozitivi cu coronavirus. Asta după ce ei au intrat în contact cu un administrator hotelier din Israel infectat cu COVID-19. Patru-cinci săptămâni mai târziu, cercetătorii au contactat restul de 78 de pasageri, dintre care 90% au răspuns.

Doar două persoane au contractat virusul

S-a constatat că turiştii germani infectaţi cu noul coronavirus, au infectat în timpul zborului doar alţi doi pasageri, spre surprinderea cercetătorilor. Cele două persoane avuseseră locuri vizavi de cei șapte turiști infectați, de cealaltă parte a culoarului.

"Persoana din rândul 44 ne-a spus că a purtat o discuţie lungă cu cele două din rândul 45", a declarat pentru AFP Sandra Ciesek, director al Institutului de Virusologie Medicală din Frankfurt.

"Am fost surprinşi să descoperim doar două transmisii", a spus cercetătorul Sebastian Hoehl din cadrul aceluiaşi institut.

Din păcate, ceilalţi pasageri nu au fost testaţi, astfel încât nu se poate exclude faptul că alţii au fost infectaţi. Studiul confirma că transmisia într-un avion, în absenţa măştilor, este cu adevărat posibilă. Totuși, este liniștitor faptul că în urma acestui studiu s-a descoperit că rata de infectare este mult mai mică decât era de așteptat, au precizat cercetătorii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel