Studiu: Afecțiune neurologică rară, legată de infectarea cu SARS-CoV-2 în 21 de țări

Studiu: Afecțiune neurologică rară, legată de infectarea cu SARS-CoV-2 în 21 de țări  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Studiu: Afecțiune neurologică rară, legată de infectarea cu SARS-CoV-2 în 21 de țări / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O afecțiune neurologică rară a fost legată de infectarea cu SARS-CoV-2 în 21 de țări.

Cercetătorii continuă să investigheze efectele complete ale acestei infectării cu SARS-CoV-2, inclusiv cele neobișnuite, iar o nouă analiză a legat acum infecția de o afecțiune neurologică rară.

Mielita transversă acută (ATM) - o inflamație a măduvei spinării care poate provoca durere, paralizie și probleme senzoriale - a fost identificată în 43 de cazuri de adulți infectați cu SARS-CoV-2 din 21 de țări, cu vârste cuprinse între 21 și 73 de ani, precum și 3 copii cu vârsta cuprinsă între 3 - 14 ani. Revizuirea colectează împreună cercetări anterioare și rapoarte de caz și, potrivit echipei din spatele acesteia, datele sunt suficiente pentru a justifica o investigație ulterioară. Într-un anumit an, incidența ATM-ului este estimată la doar 1,34-4,6 cazuri la un milion de persoane.

Ce au descoperit cercetătorii?

În schimb, pe parcursul unei perioade de 10 luni, incidența ATM numai la pacienții cu COVID-19 a ajuns să fie de aproximativ 0,5 cazuri la un milion, ridicând semnale de alarmă pentru cercetători.

„Am descoperit că ATM este o complicație neurologică frecvent neașteptată a COVID-19”, scriu cercetătorii. Cele mai multe cazuri (68%) au avut o latenta de 10 zile la 6 saptamani, care pot indica complicatii neurologice post-infecțioase mediate de raspunsul gazdei la virus. Noua cercetare se adaugă la ceea ce știm deja în ceea ce privește COVID-19 și complicațiile neurologice: boala a fost asociată cu numeroase probleme ale sistemului nervos, cum ar fi un efect persistent de „ceață cerebrală”.

În aceste 43 de cazuri, s-a constatat că leziunile măduvei spinării duc la tetraplegie și paraplegie, cu alte probleme asociate, inclusiv pierderea controlului vezicii urinare. Cercetarea a fost întreprinsă după descoperirea unui caz în Panama. Alte cazuri au fost apoi coorelate din literatura științifică publicată în perioada martie 2020 - ianuarie 2021, precizează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel