Un nou vaccin rusesc anti COVID-19. Studiile clinice ale EpiVacCorona, ÎNCHEIATE

Studiile clinice ale vaccinului rusesc EpiVacCorona au fost finalizate.

Au fost finalizate studiile clinice ale vaccinului anti-COVID dezvoltat de Centrul de Cercetare "Vector" din Rusia, transmite Interfax. Totodată, studiile pentru un al treilea vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Institutul Chumakov, sunt în curs de desfășurare.

"Studiile clinice tocmai s-au încheiat astăzi la Vector", a anunțat șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova. 

Popova susține că țările din Occident nu au nici o bază științifică atunci când critică vaccinurile anti-COVID dezvoltate în Rusia. Potrivit ei școala de vaccinologie din Federația Rusă, din Uniunea Sovietică, a fost una foarte puternică, iar "toate vaccinurile interne au fost create și sunt create în conformitate cu toate regulile și toate canoanele".

”Vaccinurile rusești nu merită absolut nicio critică, nu există absolut nimic practic și științific în acest sens”, a spus ea.

În cazul vaccinului EpiVacCorona, acum urmează înregistrarea. Serul ar urma să fie înregistrat pe 15 octombrie. În cadrul studiilor post-înregistrare vor participa 5000 de voluntari, susține Popova.

„În plus, vor fi efectuate studii la scară largă controlate cu placebo, care vor începe în regiunea siberiană cu 5.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și vor continua în regiuni”, au explicat Popova. 

Anterior, reprezentanții centrului au declarat că producția vaccinului „EpiVacCorona” va începe în noiembrie, după finalizarea studiilor post-înregistrare ale vaccinului. Prima parte va conține 10.000 de doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel