Studenții cer scutirea plății regiei la cămin pe timpul pandemiei

În contextul răspândirii Coronavirus și a transferului activităților didactice în mediul online, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită tuturor universităților de stat să scutească de plata regiei de cămin studenții care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei.

Riscul de răspândire a Coronavirus SARS-Cov-2 a determinat adoptarea de măsuri speciale și de amploare la nivel național. Astfel, în urma apelului ANOSR din 9 martie și a recomandărilor CNSSU, Consiliile de Administrație și Senatele Universitare au decis suspendarea interacțiunii fizice pentru desfășurarea activităților didactice în instituțiile de învățământ superior și utilizarea de metode alternative de predare.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a transmis:

”În urma transferului activităților didactice în mediul online, cei mai mulți studenți căminizați au optat pentru întoarcerea în localitățile de domiciliu până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuși, universitățile primesc în continuare subvenția de la bugetul de stat pentru cămine și cantine, acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.


În același timp, amintim prevederile art. 205 alin. 13 din LEN, conform căruia tarifele practicate de universități pentru studenții care beneficiază de serviciile sociale (cămine și cantine) sunt cel mult egale cu diferența dintre costurile de funcționare și subvențiile de la bugetul de stat. În acest moment, costurile de funcționare ale căminelor fiind reduse sau inexistente, este de la sine înțeles că nu există niciun fundament pentru menținerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal.


Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel