EXCLUSIV  Student, confruntare explozivă cu ministrul Petrea. Momentul în care sala a izbucnit - video

Gabriel Petrea
Gabriel Petrea

Despre Gabriel Petrea s-ar putea să nu știți mare lucru, nici despre Alexandru Cătun. Despre primul ar fi trebui să știți măcar că a fost ministru în Guvernul Grindeanu. Ce-i drept nu a fost atât de vizibil încât să rămâneți cu mari idei după mandatul său. Și a mai fost și președinte al tineretului PSD. Ce mai știm despre el? Că a fost de partea lui Mihai Tudose în scandalul cu Liviu Dragnea în ianuarie 2018 și ”capul” gratuităților nelimitate pentru studenți pe tren.

Alexandru Cătun este un tânăr student la master și muncește. L-a întâlnit pe Gabriel Petrea într-o dezbatere și a profitat să îi pună câteva întrebări - despre situația unor cămine din București, despre justiție și dacă este mândru de președintele de onoare al PSD. Ne uităm la oamenii pe care i-am votat cu o anumită așteptare, în ideea că de aceea i-am votat: să ne rezolve problemele. De multe ori, așa cum îi vedem și în studiourile de televiziune - se plâng la fel ca votanții lor, așteptând ca soluțiile să vină din cer, deși sunt factori de decizie. Ei chiar ar putea să facă mai mult decât să fie de acord cu faptul că, da, sunt probleme, dar asta e, oricum stau câteva luni ministru, de ce să-mi bat capul?

Alexandru Cătun l-a luat la întrebări pe Gabriel Petrea. Sala a izbucnit în ropote de aplauze. De ce? Veți vedea în clipul de mai jos.

"Mă așteptam să veniți și să ne spuneți ce ați făcut în acest timp cât ați fost la guvernare, nu să prezentați problemele pentru că pe acelea le știm. PSD guvernează de 20 de ani. Ce a făcut în acești ani? Veniți să ne spuneți ce ați realizat, nu ce probleme avem și ce ar trebui să facem. Noi știm care sunt problemele, dar dumneavoastră aveți posibilitatea să le rezolvați.

Domnule Petrea, ați fost cazat pe perioada studenției în cămin? Eu vin din Constanța. Am stat în cămin cinci ani. Până alaltăieri spuneam că este un cămin decent. Am fost cazat și în Regie la căminele care aparțin de Automatică. Condițiile au fost execrabile. Am fost dați afară, la propriu, de gândaci. Mobilierul este de pe vremea FSN-ul, băile sunt pe stil turcesc. Sunt condiții mizerabile, mai rău ca la pușcărie, iar problema noastră reprezintă problemele din penitenciare... Dacă până acum, din pozițiile pe care le-ați avut (n.r - ca lider al studenților etc), ca lider al TSD, cel mai mare partid din România, ce veți face de acum încolo pentru studenții din cămine?

Altă întrebare... Ați susținut, prin vot, trecerea noului Cod Penal care favorizează infractorii. De ce într-un stat în care la angajarea pe un post ca femeie de serviciu sau paznic îți cere cazier, în țara asta, suntem conduși de oameni cu cazierul mai mare decât CV-ul? Ați fost student. Sunteți mândru de președintele de onoare al partidului dumneavoastră?", a zis Alexandru.

Răspunsurile lui Gabriel Petrea

Au venit și răspunsurile lui Gabriel Petrea. Seci, cu explicații care s-au lovit de un zid din partea celor din sală, în sensul în care oamenii s-au săturat ca de acolo de unde ar trebui să vină rezolvarea, de la conducătorii votați de popor, să audă doar vorbe goale, bla-bla-uri. Gabriel Petrea a zis că le înțelege supărarea studenților care trăiesc în căminele din Regie, dar asta nu ajută când îți mișună gândacii peste tot, gândacii care nu se dau duși nici cu Regent. Gabriel Petrea a dat câteva explicații, dar părea ușor rupt de realitate. "Nu despre asta este vorba" se auzea din sală.

Bun, la întrebarea despre condițiile mizere din căminele din Regie ne-am lămurit. În fond, se poate trăi și cu gândaci, măcar avem gratuitate pe tren.

Când a trebuit să dea răspuns la întrebarea despre Codul Penal, Gabriel Petrea a ridicat tonul și l-a întrebat pe Alexandru: "Ce studii ai? Aaa... inginerie! Și te pricepi așa bine la justiție? Deci nu ai studii juridice. Uite... eu nu am studii juridice, nu mă pricep la Codul Penal. Eu cred că trebuie să nu existe abuz din partea nimănui - nici din partea politicienilor, nici din partea instituțiilor care fac cercetări penale".

”Nu poți să mă acuzi pe mine de toată lumea care se află în PSD, cum nici eu nu vă pot acuza de toți înaintașii voștri. Întrebarea dacă sunt mândru de președintele de onoare al PSD nu are sens, pentru că nici eu nu te întreb dacă ești mândru de înaintașii care au absolvit facultatea la care studiezi. Poți să mă întrebi pe mine despre ideile pe care le am”, a mai zis Gabriel Petrea.

Ministrul a dat de înțeles că ar trebui să nu se mai plângă atâta din moment ce a venit în fața lor chiar omul care a aruncat cu gratuitățile pe tren.

”Transportul gratuit pentru studenți este adus de mine în programul de guvernare, la fel și creșterea burselor. Dacă eu nu eram președinte la TSD (n.r. - tineretul PSD) nu se întâmplau lucrurile acestea! Eu am scris acel program de guvernare! Este rezultatul muncii mele de 15 ani în partid, rezistând unor lucruri care nici mie nu îmi plac uneori! Dacă vrei să schimbi ceva în țara asta, nu mai fii așa direct și fără argumente! Luptă-te să se schimbe. Nu mai acuza pe unul și pe altul că nu fac”, a conchis ministrul.

Iată dezbaterea:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel