Streinu-Cercel: Virusul este PESTE TOT în acest moment

Prof. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului ”Matei Balș”, a vorbit despre situația pandemiei de COVID-19, situație despre care spune că noi, ca nație, nu prea o înțelegem. 

În Austria se întâmplă ceea ce au propus prof. Adrian Streinu-Cercel și primarul Gabriela Firea să se facă în București, o testare în masă. Întrebat despre această situație, la Antena 3, prof. Streinu Cercel a răspuns că ”Știți cum e: mai întâi trebuie să te recunoască Parisul ca să te recunoască Bucureștiul.” După ce Oana Zamfir l-a întrebat dacă traducerea ar fi că ”așteptăm că vedem că fac alții și pe dvs. nu v-au ascultat până n-au ajuns ceilalți să facă aceste studii”, Streinu-Cercel a răspuns ”ceva de genul ăsta”.

Ulterior, managerul Institutului Matei Balș a subliniat că ”problema este că lumea trebuie să înțeleagă că, mai devreme sau mai târziu, acest lucru trebuie făcut. Se pare că, în momentul de față, noi, ca nație, nu prea înțelegem ce ni se întâmplă. Nu se înțelege termenul de pandemie. Pandemie înseamnă un agent infecțios care înconjoară toată planeta. Zonele galbene, zonele roșii nu mai există. Virusul este peste tot în acest moment. Noi, dacă vrem să închidem focarele, trebuie să luăm măsuri în focare. Ca să le luăm, trebuie să știm unde sunt și, mai mult, trebuie să prevedem unde vor fi, astfel încât să putem interveni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel