Streinu-Cercel: Vine valul 5 din cauza noastră că nu înţelegem să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem să ne vaccinăm

Românii se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2 pentru că nu poartă mască şi nu se vaccinează, motiv pentru care, la începutul anului 2022, vom avea, cel mai probabil, un nou val pandemic, a afirmat, vineri, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel. 

'Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem... De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie', a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la dezbaterea 'Programul de tratament HIV - prezent şi perspective'.

Potrivit senatorului PSD, populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele

'Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp', a adăugat medicul.

Dezbaterea 'Programul de tratament HIV - prezent şi perspective' este organizată, în format online, de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, cu ocazia Zilei Mondiale SIDA (1 decembrie). 

VEZI ȘI: Coronavirus 3 decembrie. Numărul morților în România, date din bilanțul zilei

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a oferit datele cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 3 decembrie 2021.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.673 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 206 decese dintre care 23  anterioare.

VEZI ȘI: Certificat verde la magazine. Alexandru Rafila: Îngrijorarea mea e legată de comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că a văzut, în această perioadă, oameni lipsiți de responsabilitate.

Întrebat dacă va fi eliminată obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în magazine, în această perioadă, pentru că urmează sărbătorile, ministrul Alexandru Rafila a spus că are alte îngrijorări.

„O să vedem care este situația. Îngrijorarea mea – și trebuie să discutăm dacă vrem să fim corecți – este că dumneavoastră discutați despre certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber la care oamenii nu purtau mască și lucrul acesta nu este în regulă. Faptul că scade incidența nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos și pentru lucrul acesta trebuie să lucrăm cu toții”, a spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel