Streinu-Cercel, informație BULVERSANTĂ despre Covid-19: Chiar nu mai înțeleg ce se întâmplă...

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a dat o informație bulversantă despre coronavirus.

Coronavirusul poate ajunge până la 4 metri distanță de sursa de infectare. În acest context, profesorul a zis că nu înțelege cum pot oamenii să se îmbulzească la magazin.

”Răspândirea virusului se poate face pe o distanță de 4 metri! Deci nu de 1,5, nici de 2 metri, ci de 4 metri! Mai pe românește: dacă o persoană stă în spatele alteia care nu poartă mască și acea persoană strănută și are virusul, iar persoana din spate stă la o distanță mai mică de patru metri... are toate șansele, din aerosoli, să preia virusul. Vorbim despre distanțarea socială. Și atunci, când văd îmbulzeli la magazin, chiar nu mai înțeleg ce se întâmplă...”, a zis profesorul Adrian-Streinu Cercel la B1 TV.

Până vineri, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 258 de pacienţi

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 22.129 de persoane. Alte 50.702 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 85.805 de teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel