Streinu-Cercel, afirmații IGNORATE în ianuarie 2019. Cum spunea să ne protejăm de virus

În urmă cu mai bine de un an, cu multă vreme înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, profesorul Adrian Streinu-Cercel făcea niște afirmații care au fost trecute de vederea.

Încă din ianuarie 2019, în timpul epidemiei de gripă, profesorul ne sfătuia care este conduita într-o situație de acest fel. Sunt aceleași reguli pe care trebuie să le aplicăm în pandemia de coronavirus pe care o traversăm astăzi. Când a dat respectivele sfaturi, lumea le-a trecut cu vederea.

Iată ce spunea Adrian Streinu-Cercel în 2019 în epidemia de gripă:

Problema este igiena personală. Apa și săpunul sunt sfinte. Trebuie să reluăm modalitatea în care ne spălăm pe mâini, de câte ori ne spălăm pe mâini, cum ducem mâna la nas și la gură, cum strănutăm. Nu strănutăm în mână, nu strănutăm sub formă de con. Astfel doar proiectăm particulele încărcate cu virus către partener", a spus într-o conferință de presă dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, în 2019.

„În acest context, e bine să purtăm și masca de protecție. Masca nu se poartă sub nas, pentru că o purtăm degeaba. La nivelul nasului există o încărcătură virală fantastic de mare. Prin nas în continuare veți da celor din jurul dvs și veți contamina suprafețe din jur. Dacă folosiți masca, acoperiți și nasul. Ca să puneți masca corect, are o bentiță mică, metalică. Aia se pune deasupra nasului și se mulează după conturul nasului, în așa fel încât să nu permită particulelor virale să părăsească zona respectivă. Nu o folosiți așa pentru că o folosiți degeaba", a mai spus medicul în ianuarie 2019.

Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe față, spălăm și interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm. Tot ce învățam la grădiniță trebuie să punem în practică în mod real. Ai tușit în mânuță, poți să îi dai colegei dacă vrei să o saluți. Astea sunt lucrurile simple pe care trebuie să le punem în funcțiune", a adăugat Adrian Streinu-Cercel la începutul anului trecut, cu mult timp înainte să apară COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel