Streinu Cercel: Nu avem niciun pacient ascuns la Matei Balș cu coronavirus

Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului Matei Balș, a reacționat după ce au apărut zvonuri că un pacient infectat cu coronavirus ar fi ascuns în instituția medicală. 

Eu sper la câteva zile bune de aici încolo să nu avem probleme cu acest virus. Știm foarte bine că am trecut și prin infecția cu SARS pe care am reușit să o ținem sub control atunci. Am avut 21 de cazuri internate și toate au scăpat. Încercăm același lucru cu acest nou virus. Este mai complicat pentru că circulația persoanelor în teritoriul european a devenit foarte fluentă, dar asta nu înseamnă că e imposibil. Nu avem niciun pacient ascuns la Matei Balș cu coronavirus. Cu cât ne deplasăm mai mult și mai des cu atât șansa de a muta un virus de colo colo crește considerabil. Bine ar fi ca în această perioadă să ne limităm pe cât posibil plecările în străinătate, mai ales în zonele afectate”, a precizat Adrian Streinu Cercel în direct la România TV. 

România e pregătită pentru coronavirus?

Întrebat dacă statul român este pregătit pentru coronavirus directorul Spitalului Matei Balș a precizat:

”Niciun stat de pe planeta asta nu este pregătit pentru pandemie. Fiecare stat duce pe picioare această situație în funcție de ce dotări are sistemul sanitar local. Acolo unde există terapii intensive la nivel înalt rata de succes crește considerabil. Acolo unde terapiile intensive nu sunt la nivel înalt, rata de mortalitate crește”, a mai susținut Streinu Cercel la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel