EXCLUSIV  Stațiuni DISTRUSE de construcții haotice. Murad acuză o ”MAFIE” pe litoral. Mesaj ferm către Cadariu: Sunteți VÂRFUL, sunteți responsabil/ De neacceptat!

foto focuspress.ro din Mamaia
foto focuspress.ro din Mamaia

Stațiunile din România ajung să fie distruse de construcții de blocuri avizate, care sunt rapid transformate, multe fără forme legale, în spații de cazare. Problema este chiar de la fundație, iar, la nivel larg, se discută despre distrugerea stațiunilor din România. 

”Domnule ministru, sunteți responsabil în fața mediului de afaceri și-n fața întregii națiuni, din toată România, pentru tot ce se întâmplă în stațiunile turistice” i-a spus omul de afaceri Mohammad Murad ministrului Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. 

”Da, am și competențe date prin lege, da!” a confirmat ministrul. 

”Sunteți vârful! Deci oricărei persoane nemulțumite de o stațiune sau alta nu-i trece prin cap decât să dau mesaj către Ministerul Turismului. Sigur, e și imaginea primarului. Dar vârful sunteți dvs!” i-a spus Murad lui Cadariu, care a arătat un video despre ce se întâmplă în sectorul turistic.

El a arătat blocurile răsărite pe plajă care sunt închiriate, fără a fi declarate. Cu alte cuvinte, nu intră în componenta turistică, ci banii se duc direct în buzunarul proprietarului. 

Mohammad Murad a mai vorbit despre acest aspect pentru DCNews. 

Vezi aici: EXCLUSIV  Mohammad Murad: ”Mamaia e distrusă”. Stațiunile turistice din România au ajuns ”cartiere de blocuri”

Spațiu verde nu mai există. Nici regim de înălțime sau de distanță. Pentru o unitate de cazare înregistrată, în schimb, regulile sunt crâncene. De exemplu, unui hotelier, ca să construiască o piscină, i-a fost impus să-și dărâme un spațiu de luat masa. 

Într-o lume aparent paralelă, printre hotelurile supuse unor reguli stricte, au apărut blocuri ”zgârie-nori”, care nu sunt clasificate ca unități de cazare, prin urmare, nici fiscalizate în acest sens. Deci, proprietarii sunt simpli proprietari, nu plătesc taxe și impozite. 

”Ilegal în multe situații” a spus ministrul după ce a văzut filmarea. ”Știu clar că există prevederi legale care, din ce am văzut, mai mult ca sigur au fost încălcate. Pentru orice construcție trebuie să respecți anumite prevederi. Cred că-n foarte multe din situațiile prezentate au fost încălcate prevederi legale” a continuat Constantin-Daniel Cadariu. ”Lucruri elementare au fost încălcate”, subliniază el. ”Sunt absolut convins că s-au încălcat prevederi legale, cu bună știință” a continuat ministrul. 

Murad acuză o mafie nevăzută, susținută din politic și justiție. ”Am dovezi”

”Au PUZ-ul” a subliniat Murad. ”Primarii sunt cot la cot cu ei în multe cazuri, fac afirmația și mi-o asum. E o mafie nescrisă pe litoral, am și dovezi, au distrus Mamaia, a devenit un cartier sufocant. Hai să salvăm ce a mai rămas, să găsim un cadru legal să nu se mai facă construcții neclasificate” a precizat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care a venit cu ideea ca statul să sponsorizeze o parte din unitatea turistică, iar blocurile de locuințe să fie construite la marginea stațiunii, nu în mijlocul ei, pe plajă. 

”Am discutat cu cei de la direcția de specialitate din Minister și sper ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere dacă putem modifica legislația în sensul în care ministerul Turismului să avizeze orice construcție care se face într-o stațiune atestată de către Minister” a dezvăluit ministrul Turismului.

”Plângeri penale, mai mult de atât nu am răspuns!” a mai spus ministrul Turismului cu privire la cei care distrug stațiunile în maniera prezentată mai sus.

”Dacă continuăm așa, în doi ani, nu o să mai avem stațiuni turistice, nicăieri în țară” a spus Murad. ”Sunt lucruri de neacceptat” a fost de acord Cadariu, care a amintit că a propus existența unui acord din partea vecinilor pentru cei care vor să desfășoare activitate turistică în proprietăți private.  

Vezi mai mult în video:  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel