EXCLUSIV  Mohammad Murad: ”Mamaia e distrusă”. Stațiunile turistice din România au ajuns ”cartiere de blocuri”

Sursă foto: Facebook - Mohammad Murad
Sursă foto: Facebook - Mohammad Murad

Omul de afaceri Mohammad Murad a vorbit despre direcția greșită pe care stațiunile turistice de la noi din țară o au. 

Mohammad Murad a vorbit despre modul eronat în care se dezvoltă stațiunile turistice din România și a dat drept exemplu negativ stațiunea Mamaia de pe litoralul românesc. 

”Noi suntem dispuși, cei din mediul de afaceri, să oferim fiecărui minister un consiliu consultativ și nu pentru interesele imediate, ci pentru a discuta despre cum se poate dezvolta sectorul respectiv, despre cum putem da un impuls acelui sector, pentru că există mici probleme care pot distruge totul. 

Vă spun o chestie, sunt foarte revoltat acum și pregătesc un material pe care să îl dau prim-ministrului și chiar vă rog să ne ajutați. Toate stațiunile turistice din România devin niște cartiere de blocuri. Vreau să facem un apel, pentru că deja nu mai putem recupera Mamaia. Mamaia e distrusă. Facem un apel la dumneavoastră și la primul-ministru, să dea o ordonanță de urgență să nu mai putem face din stațiuni, din Neptun, din Olimp, din Eforie, niște cartiere de blocuri în loc de spații verzi”, a spus Mohammad Murad. 

Măsurile pe care le propune mediul de afaceri

Murad a evidențiat faptul că blocurile de apartamente construite în stațiunile turistice încurajează afacerile la negru, proprietarii închiriind fără contracte și fără a plăti taxe apartamentele, în timp ce unitățile de cazare acreditate sunt sufocate de dări la stat. 

”Propun să se facă o HG”, a început Murad.

”Prin care să se interzică construcția de blocuri de locuințe în stațiunile turistice?”, a completat gazda emisiunii, Bogdan Chirieac. 

”Pentru că sunt de interes național! Și să se poată construi doar dacă vor fi clasificate. Ministrul turismului e de acord”, a mai spus Murad. 

”Hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, parcuri de distracție”, a intervenit Chirieac, pentru a exemplifica clasificările menționate. 

”Exact! Păi pentru asta vine omul în vacanță! Uitați, avem o experiență tristă în Mamaia. Să fie oprite toate construcțiile, mai ales unde sunt stațiuni turistice de interes național, nimeni nu ar trebui să facă astfel de construcții în stațiuni, fel de fel de magazine, de supermarketuri. Ați văzut în Albena așa ceva? Asta nu mai e stațiune turistică”, a mai spus Murad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel