Statistici sumbre din Marea Britanie. Sute de mii de victime COLATERALE în războiul contra COVID-19

Peste 150.000 de britanici ar putea fi victime colaterale în războiul contra COVID-19, potrivit unor estimări ale specialiştilor. 

Cercetătorii spun că această cifră va fi cauzată de creşterea numărului de sinucideri, dar şi de faptul că multe victime ale agresiunilor domestice sunt izolate cu agresorul în aceeaşi casă. 

Potrivit estimărilor, aproximativ 66.000 de oameni vor muri în Marea Britanie din cauza COVID-19 până în luna august, dacă se menţin cifrele actuale. Însă numărul celor care vor fi victime colaterale este de aproape trei ori mai mare, scrie Daily Mail. 

Sănătatea mintală, în pericol 

Pandemia va avea un impact major asupra sănătăţii psihice a oamenilor, din cauza problemelor financiare dar şi din cauza întreruperii rutinei. 

Astfel, au început să se facă presiuni asupra Guvernului pentru a se comunica exact când va fi ridicată carantina completă, pentru ca milioane de oameni să poată primi o speranţă. 

Jurnalistul Fraser Nelson, de la Daily Telegraph, este cel care a avansat această cifră uluitoare, susţinută de rapoartele poliţiei, care arată creşterea numărului de sinucideri de la începutul pandemiei, dar şi al organizaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice. 

"Sunt morţi care pot fi evitate, pe termen lung. Vorbim de 150.000 de persoane sau poate mai mult, iar această cifră ne îngrijorează, pentru că sunt mult mai mulţi decât cei care ar putea muri din cauza COVID-19. Vorbim de motive precum violenţă domestică, depresie, dar şi faliment. Oamenii nu vor mai avea locuri de muncă, nu vor mai avea ce mânca, aşa că vor simţi că nu mai au pentru ce trăi", a explicat Fraser Nelson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel