Starea de urgență, tot mai aproape. Tătaru, retoric: Stăm, strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre revenirea la starea de urgență în România, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

”Fiecare caz pozitiv va atrage și o anchetă, care îi va urmări toți cei implicați. Au recomandarea făcută de medic. Supravegherea ulterioară va fi făcută și de DSP. N-avem perspectiva unei stări de urgență. Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor. Mai există un agent economic care beneficiază de relaxare: să respecte aceste reguli, asta pot să îi spun, atâta timp cât avem acest curent negaționist", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în control la Târgu Mureș. 

Cum am ajuns ciuma Europei?

"Trăim un moment dificil. Dacă era să fim numai noi, spuneam că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa şi în toată lumea, nu avem cum să mai fim subiectivi. Alţii sunt obiectivi cu noi şi aţi văzut că au nişte reguli pe care ni le-au impus. Strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli.

Sistemul medical gestionează în acest moment situaţia, chiar dacă mai transferăm un pacient de la o Terapie Intensivă suprapopulată către o altă Terapie Intensivă. În zilele următoare, vom detaşa personal în anumite spitale care sunt suport COVID şi au o lipsă de personal. Rămâne, totuşi, ca fiecare dintre noi să respectăm nişte reguli, o conduită şi să fim complianţi la tot ce înseamnă episod pandemic, pentru a putea să ne gândim şi la o perioadă în care putem să ne desfăşurăm activitatea cvasi-normală”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în control la Târgu Mureș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel