Starea de urgență, prelungită. Decizii-cheie pentru români. Val Vâlcu: E foarte CLAR pentru toți!

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat deciziile transmise de președintele Klaus Iohannis, în contextul prelungirii stării de urgență. 

”E clar că singura soluție, în momentul de față, este păstrarea distanței sociale, așa cum este numită, respectiv distanța de 2 metri, pentru întârzierea contaminărilor, astfel încât sistemul de sănătate să facă față.

În sensul acesta, observăm că, pentru prima dată în istorie, Patriarhia Română dă un mesaj ferm în preajma Paștelui ca fiecare credincios să rămână acasă.

Președintele Klaus Iohannis a avut, în același timp, un discurs foarte clar pentru toți: stați acasă, pentru a nu ajunge pe un pat de spital, altfel vom avea valuri de îmbolnăviri și decese foarte mari. Este exact ce s-a întâmplat în Spania și Italia- cu meciuri de fotbal, în Franța - cu turul I de alegeri. E nevoie de fermitate.

Servicii critice, la risc

Ce a subliniat președintele în anunțul prelungirii stării de urgență a fost că sunt anumite servicii critice publice: infrastructura, administrația, justiția, de ordine publică. În măsura în care crește ritmul contaminării, e posibil ca aceste servicii să fie impactate, afectate.

A mai decis plafonarea prețurilor la medicamente. La aparatură medicală, măști, mănuși ar trebui plafonate.

În ceea ce privește plafonarea prețurilor la utilități, în contextul în care prețul petrolului și prețul energiei scad, se va interveni pentru ca operatorii distribuitori să urmeze aceeași tendință, de a nu menține prețul sus, evitându-se astfel specula. 

Cu privire la măsurile de urgență din unitățile sanitare, se simplifică procedura, înainte fiind greu ca funcționarul public să fie clintit din loc. În ceea ce privește managementul militar la unitățile spitalicești, am văzut ce se întâmplă cu directorii, fiind o măsură necesară, de acțiune rapidă.

În domeniul justiției, oamenii au acum acces mai greu la avocați, ca urmare, se desfășoară numai procesele de urgență deosebită, fiind o măsură corectă.

Să nu uităm termenele de preaviz suspendate pentru personalul ”încadrat în unităţi sanitare, de asistenţă socială şi în instituţiile apărării, ordinii publice şi apărării naţionale”, ceea ce înseamnă că demisia devine efectivă după terminarea stării de urgență.” a fost comentariul jurnalistului Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel