Stare de URGENȚĂ. Țincu, semnal de ALARMĂ: PERICULOS. Cea mai MARE creștere din ISTORIA pandemiei

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Radu Țincu a vorbit despre creșterea bruscă a numărului de cazuri de COVID-19, dar și despre revenirea la starea de urgență. 

"Este un semnal de alarmă, nu știu dacă e mare sau mic, dar e un semnal de alarmă. Avem una dintre cele mai mari creșteri din istoria acestei pandemii, mai mult chiar decât în perioada stării de urgență. Acest lucru trebuie să ne pună pe gânduri pe toți, autoritățile trebuie să se pregătească, iar populația va trebui să înțeleagă că măsurile de relaxare, care au fost implementate, nu înseamnă că viața noastră se poate reîntoarce și desfășura normal, fără niciun fel de restricție în ceea ce privește distanțarea socială, purtarea echipamentelor și igiena personală.

Este evident o pandemie, nu se poate opri din evoluție, decât fie prin trecerea prin boală a unei părți mari din populație, 70% ar trebui să ne îmbolnăvim ca să căpătăm imunitate, fie prin vaccinarea, prin imunizarea prin vaccin. Însă, ceea ce mi se pare mai alarmant, chiar dacă în momentul acesta nu avem foarte mulți pacienți în Terapie Intensivă, trebuie să vă spun că există o întârziere de la momentul de debut al bolii și momentul diagnosticului. Trebuie să treacă câteva zile sau o săptămână până când cazurile de agravează și ajung la Terapie Intensivă", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV. 

Revine starea de urgență?

"Era de așteptat să crească numărul de cazuri, mă așteptam, cu toții ne așteptam după momentul relaxării, însă cred că o mare parte este cauzat de faptul că oamenii nu poartă mască și nu respectă măsurile. Vedem cu toții în fiecare zi. Ceea ce este periculos este că este posibil, undeva la începutul săptămânii viitoare sau spre sfârșit, să avem o creștere a numărului de pacienți care vor ajunge la Terapie Intensivă și atunci este posibil să avem dificultăți în managementul lor.

Da, starea de urgență se poate întoarce. Nu ne dorim niciunul dintre noi să se întoarcă, există acest risc dacă lucrurile vor degenera. În mod clar, autoritățile vor fi nevoite să ia aceste măsuri", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel