Stare de alertă în România, 15 mai. Ce măsuri se vor lua. Vela, explicații

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marcel Vela, ministrul de Interne, a vorbit despre măsurile care vor fi aplicate, după ce Klaus Iohannis a anunțat starea de alertă, începând cu 15 mai. Ce se schimbă.

Starea de alertă este un tranzit spre starea de normalitate. (...) Nu se vor da ordonanţe de urgenţă în perioada stării de alertă. În perioada stării de alertă, aşa cum am spus, ea va fi declarată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi starea de alertă va fi gestionată de către acest comitet care analizează propunerile unui grup tehnic ce la rândul său va analiza situaţii din teren.

Toate deciziile de sancţiune sunt decise, la vremea respectivă, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. (...) Depinde de fiecare dintre noi, de fiecare cetăţean cât de responsabili suntem, pentru că virusul acesta nu se odihneşte şi nici nu se relaxează din 15 mai (...) O parte din măşti vor fi asigurate gratuit de către Guvernul României pentru persoanele care nu au posibilitatea să achiziţioneze măşti, cei care sunt înregistraţi în zona de probleme sociale, probleme de venit minim sau persoane care au vulnerabilităţi', a spus ministrul Marcel Vela, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel