Stamule - Zamfir, conflict în direct: "Reţeta oamenilor de genul domnului Zamfir" / "Reţeta dvs. este să daţi bani clientelei politice"

Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban, și Daniel Zamfir, senator PSD, au avut un schimb de replici referitor la relansarea economiei, după criza provocată de coronavirus.

Discuția a avut loc la Antena 3 și a vizat impozitarea mulținaționalelor care își exercită activitatea pe teritoriul Romaniei.

Tănase Stamule: Guvernul a luat decizia să nu ducă o politică de austeritate după închiderea perioadei de urgenţă. Ne dăm seama că o revenire rapidă se poate face doar prin investiții publice, stimularea consumului şi redarea încrederii consumatorilor în viaţa de zi cu zi şi în capacitatea lor de a produce astfel încât să poată consuma. De aceea, va fi un deficit mai mare în mod firesc anul acesta şi, prin investiţii publice, prin scheme de garantare a creditelor, de garantare a creditului comercial prin tot felul de intervenţii ale statului, sperăm să relansăm cât mai repede economia. Nu vom merge pe scheme de creştere a impozitelor, ci prin finanţări internaţionale şi de pe piaţa bancară internă.

Daniel Zamfir: Spunea domnul Stamule despre impozitare. Mă întreb, s-au gândit la o formulă prin care companiile multinaţionale care prin acele mecanisme de optimizare fiscală transferă toate profiturile în afara ţării şi nu sunt impozitate pentru ceea ce produc în România? Eu cred că România nu ar avea nicio problemă de stabilitate a bugetului de stat dacă companiile multinaționale care produc în România ar fi şi impozitate în România.

Tănase Stamule: Iar vorbiţi fără să aveţi date şi lansaţi frici în societate. Povestea asta cu transfer pricing nu mai are nicio valoare. Consiliul Concurenţei verifică la sânge, ANAF verifică la sânge. Deci nu mai vorbiţi că transferă companiile. Aceste companii, astăzi, plătesc cele mai mari taxe şi ţin angajaţii la muncă. Asta este adevărul! Dezinformaţi cu rea-voinţă, urmărind o ideologie care nu este foarte clară. Avem analize pe marjele pe fiecare scetor. Nu există chestia asta la nivel macro. Sunt cazuri individuale. Poveştile astea care sunt doar dezinformare pentru a lansa frici în populaţie, sunt exact reţeta oamenilor de genul domnului Zamfir. Nu este adevărat!

Daniel Zamfir: Da, sigur, reţeta mea este una care în care cred foarte tare. Spuneam că trebuie să plătească impozit corect, aici. Reţeta dvs. este să daţi bani clientelei politice, IFN-urilor de partid. E în regulă? Uite asta e diferenţa, domnule Stamule!

Tănase Stamule: Nu este în regulă pentru că nu e adevărat. Scoateţi nişte poveşti care nu au legătură cu realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel