#staiacasă, hashtag-ul care a împărțit România în două! Poliția vine cu sfaturi, românii, cu miștourile - FOTO

Cazurile de coronavirus care cresc galopant și starea de urgență au determinat autoritățile să se solidarizeze și să vină cu sfaturi pentru români. 

În acest weekend, cele mai comentate imagini în contextul coronavirusului au fost cele postate de Poliția Română, care a lansat o campanie cu hashtagul #staiacasă.

„Noi suntem la muncă pentru voi. Voi stați acasă pentru noi", este mesajul campaniei.

Printre cei care au luat parte la acțiunea de mobilizare s-au numărat medici de la Spitalul Victor Babeș și agenți ai Poliției Române.

Val de critici din partea românilor

În urma viralizării imaginilor, foarte multe persoane au criticat acțiunea autorităților.

„A postat Poliția Română poza asta (vezi mai jos) și s-a umplut pagina de comentarii. Cel mai contagios și periculos virus din România e prostia. Nu porcină, nu aviară. Prostia omenească. (...) Nu face nimeni pe eroul, nu se laudă nimeni că muncește și nu cere nimeni nimic pentru asta. Când ne-am ales meseria, am știut că pot apărea situații ca cea de acum. Pentru asta suntem plătiți, pentru asta luăm salariu. Nu înțeleg din poza asta că cineva vrea să fie considerat erou.

Pur și simplu, prin natura profesiei, în astfel de situații suntem în prima linie. Alături de mulți alții pe care nu o să-i înșir pentru a nu omite pe careva. Aș aminti totuși că polițiștii și jandarmii sunt cei care, de multe ori, iau contact cu cei bolnavi înainte ca aceștia să ajungă la vreun medic. Dar nu despre cine e mai expus vorbim aici. Repet: polițiștii sunt în prima linie, iar asta e un lucru normal, prevăzut în fișa postului.

Mesajul e să stați acasă! Să nu mai ieșiți cu copiii prin parcuri și mall-uri, să nu mai dați năvală prin magazine și să le aglomerați ca și când ar veni apocalipsa.Ca să fie și mai clar, mesajul e pentru cei care umblă teleleu pentru că nu au stare prin casă. E clar că sunt oameni care, nici dacă ar vrea, nu pot sta în casă din cauza jobului. Nu cred că se referea nimeni la aceia", a scris Marian Godină pe Facebook, în urma criticilor aduse polițiștilor.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel