Spune-mi ce formă are corpul tău ca să-ți spun ce pericol pentru sănătate te pândește!

Scutaru Cristina / 02 iul 2019 / 13:14 Salveaza PDF Comentarii
femeie
Descriere foto: femeie

Cercetătorii au descoperit că riscul de boli cardiovasculare este asociat cu forma corpului dată de distribuția grăsimilor în organism, nu de greutatea în sine, așa cum se credea.

Alarmant este că poți avea o greutate normală, dar risc mare de AVC sau infarct, dacă ai grăsimi depuse într-un anume loc, scrie DC MEDICAL.

Studii existente au sugerat că indicele de masă corporală (IMC) al unei persoane, calculat în funcție de greutatea și înălțimea acesteia, este asociat cu riscul apariției bolilor cardiovasculare. Practic, cu cât IMC-ul unei persoane este mai mare, cu atât riscul de a suferi accident vascular cerebral, boli de inimă și alte evenimente și condiții similare, este tot mai mare.

Cu toate acestea, un nou studiu realizat de cercetători de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, din New York, și alte instituții, indică un alt factor potențial pentru riscul de boli cardiovasculare, și anume, locul în care grăsimea este stocată în organism - cel puțin pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani.

Contează unde se depune grăsimea în organism

 

CITIȚI MAI MULTE EXPLICAȚII PE DC MEDICAL


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24