Sprijin pentru persoanele peste 65 de ani. Negrescu: Acestea sunt soluţiile

Victor Negrescu
Victor Negrescu

"În aceste momente, avem nevoie de soluții și de umanitate", transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

"Seniorii noștri trebuie protejați de coronavirus și, în acest sens, interdicția de a ieși din casă trebuie însoțită de măsuri clare de sprijin pentru această categorie de populație", apreciază europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Cele mai bune exemple la nivel european, pe care le recomandă Victor Negrescu autorităților sunt:

⭕️ realizarea evidenței persoanelor peste 65 de ani. Există deja aceste baze de date. Trebuie corelate și utilizate.

⭕️ operaționalizarea unui call center care va suna persoanele în vârstă pentru a le ajuta și a le răspunde la întrebări dar și a unui număr verde dedicat. Primăria din București a realizat deja un număr dedicat.

⭕️ crearea unui sistem operațional la nivel local care să gestioneze problemele de acces la alimentație și medicamente care să cuprindă autoritățile locale, ONG-uri și voluntari. Dezvoltarea inclusiv a unui mecanism de distribuție. Sunt multe inițiative lăudabile dar trebuie unite eforturile pentru mai multă eficiență.

⭕️ implicarea medicilor de familie în evidențierea cazurilor medicale care necesită o atenție medicală sporită. O bază de date care să fie pusă la dispoziția sistemului de urgențe. Ministerul Sănătății trebuie să își facă treaba.

⭕️ sprijinirea autorităților locale și modificarea normelor legislative astfel încât să permită rectificări rapide ale bugetului local în funcție de necesități.

⭕️ colaborarea cu operatorii economici pentru a acorda prioritate în magazine persoanelor vârstnice în intervale orare dedicate.

Sunt convins că se pot găsi mai multe soluții eficiente. Invit din nou Guvernul României să lucrăm cu toți #împreună. România are nevoie de mai puțină politică și de mai multe soluții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel