Spot publicitar la pâine, RECLAMAT la CNA. Se transmite coronavirusulul prin alimente? ANPC și ANSVSA, intervenție

Autoritatea Pentru Protecția Consumatorului a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, după ce numele instituției a apărut într-un spot publicitar. 

Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) si Autoritatea Naționala Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au sesizat Consiliul Național al Audiovizualului, după ce numele instituțiilor a apărut într-un spot publicitar care afirmă că "peste 500 de oameni se pot îmbolnăvi zilnic de COVID-19 din cauza pâinii neambalate".

"Prezența în mesajul din cadrul spotului, în care se afirmă că peste 500 de oameni se pot îmbolnăvi zilnic de Covid-19 de la pâinea neambalata, a sintagmei "Autoritatea pentru Protecția Consumatorului" este de natură să inducă consumatorului ideea că ANPC susține un anumit mod de comercializare a pâinii. Similitudinea dintre denumirea folosită în text și cea oficială a instituției, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, este evidență și este în măsură să producă efectul menționat, în rândul cetățenilor, acela de a oferi credibilitate mesajului prezentat în spot.

Mai mult, în text apare și denumirea, de această dată scrisă corect, a unei alte autorități publice, fapt care confirmă intenția de asociere a mesajului spotului cu instituții ale statului, în scopul promovării unui anumit mod de vânzare a produselor de panificație. ANPC precizează că, dată fiind amploarea mesajului propagat în spațiul public și modul în care opinia consumatorilor se dorește a fi manipulată prin acest spot, ANPC a trimis deja o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului, semnalând cele menționate mai sus și solicitând oficial analizarea de urgență a conținutului acestui spot difuzat pe principalele canale de televiziune și dispunerea măsurilor legale care se impun în acest caz.", se arată într-un comunicat de presă transmis de către  ANPC.

"Nu sunt dovezi"

"În acest moment, nu sunt dovezi științifice care să ateste răspândirea Sars-Cov-2 prin alimente. S-au făcut teste, Autoritatea europeana pentru siguranța alimentelor în toate evaluările care s-au făcut pe baza de risc și-a exprimat clar poziția, pronunțându-se împotriva restricțiilor. Virusul, prin consumul de alimente de origine animală, nu se transmite la om. Nu avem studii care să spună că se răspândește prin alimente.", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Robert Chioveanu, președinte ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel