Spitalul Militar din Craiova devine spital suport-COVID

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Noi măsuri de creştere a capacităţii de acţiune a spitalelor MApN pentru combaterea COVID-19 şi diversificarea fluxurilor de vaccinare a populaţiei.

La solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia medicală, a dispus măsurile organizatorice necesare pentru ca, începând de vineri, 15 octombrie, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova să devină spital de suport COVID-19.

Astfel, spitalul militar din Craiova va putea prelua din cazuistica infectărilor cu noul coronavirus prin punerea la dispoziţie a unui număr de 10 paturi pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii şi două paturi ATI.

Spitalul Modular de la Leţcani, deservit de o echipă de 35 de persoane detaşate de la MApN şi personal medical al Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, a preluat până astăzi, 14 octombrie ora 10.00, un număr de 23 pacienţi pe secţia de boli infecţioase şi şase pacienţi în secţia de Terapie Intensivă, aceasta urmând a fi extinsă, gradual, până la un număr de 48 de paturi.

Ministerul Apărării Naţionale continuă implementarea şi a altor măsuri de creştere a capacităţii de acţiune în direcţia prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum şi asigurarea vaccinării populaţiei în cadrul centrelor de vaccinare proprii, astfel:

Toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara sunt în proces de extindere a capacităţii operaţionale, fiind în stadiul final de autorizare a unor noi paturi pentru tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe/critice. În acest sens, în reţeaua medicală a MApN va fi mărită capacitatea de tratare la un număr de 388 pacienţi cu forme uşoare, medii şi severe/critice de COVID-19, faţă de 239 câţi reprezenta capacitatea anterioară.

O atenţie deosebită este acordată cazurilor severe/critice, pentru care sunt în fază finală de operaţionalizare 10 paturi suplimentare, ajungând la 86 paturi ATI şi a cazurilor medii, pentru care sunt operaţionalizate 18 paturi suplimentare cu suport oxigen cu flux normal, numărul total urcând, astfel, la 302. De asemenea, reţeaua medicală a MApN dispune şi de un număr de 204 paturi pentru cazurile uşoare COVID-19, cazuri care nu necesită suport oxigen.

În acelaşi timp, reţeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, în cele 11 spitale militare din ţară, şi în cadrul Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General Aviator Victor Atanasiu", Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" şi Centrului de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti. Suplimentar, se asigură şi vaccinarea cu serul Johnson&Johnson în cadrul centrelor de vaccinare care funcţionează în spitalele militare din Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, iar în Bucureşti acest vaccin poate fi administrat în centrul care funcţionează la CMDTA "Acad. Ştefan Milcu", din strada profesor Grigore Cobălcescu nr. 26, sector 1.

Forţele Aeriene Române sunt pregătite în orice moment, să pună la dispoziţie, la solicitarea autorităţilor, capabilităţi de transport aerian, atât în ţară, cât şi în străinătate, adaptate pentru transport persoane dar şi pentru materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, informează MApN.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy