Spitalul Mangalia, ocupat aproape în totalitate. Cel mai tânăr pacient COVID are 26 de ani și o stare gravă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Spitalul COVID din Mangalia trage un semnal de alarmă și anunță că aproape nu mai are locuri pentru bolnavi. Majoritatea celor internați nu sunt vaccinați. 

La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, cele 9 paturi de la ATI sunt permanent ocupate de pacienţi COVID, cu forme grave.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale din sudul judeţului Constanţa, 90% dintre pacienţii internaţi nu sunt vaccinaţi, iar cei mai mulţi dintre bolnavii COVID de la Terapie Intensivă pierd lupta cu viaţa.

"Cel mai tânăr pacient COVID are 26 de ani, este nevaccinat şi prezintă o formă destul de severă a bolii, cu un scor de afectare pulmonară de 18 din 25. Starea pacienţilor se agravează şi de la o oră la alta. Aceştia ajung la spital, de regulă, într-un stadiu avansat al bolii şi nu de la primele simptome. Astăzi de dimineaţă aveam 115 paturi ocupate, dintr-un total de 121, iar la ATI, cele 9 paturi sunt ocupate continuu", a declarat managerul unităţii sanitare, Alina Dan.

Dotări în sprijinul spitalului 

Tot ea a mai precizat că instituţia spitalicească a fost dotată cu două maşini de spălat profesionale şi un calandru pentru spălătoria spitalului, dar şi cu alte echipamente necesare spitalului.

Totodată, pentru o mai bună coordonare a activităţii în domeniul digitalizării medicale, în spital, urmează să se extindă reţeaua de software, cu un server nou şi echipamente specifice.

Situația COVID-19 la nivel național 

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.602.830 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.711 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.358.530 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.950 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește bilanțil integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel