Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța s-ar putea redeschide în decembrie

Foto: IGSU
Foto: IGSU

Prefectura Constanţa a anunțat că se fac demersuri pentru ca Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanța să fie redeschis în decembrie, în urma incendiului soldat cu pacienţi decedaţi.

Prefectura Constanţa a informat, luni seara, că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI), unitate unde la începutul lunii trecute a avut loc un incendiu soldat cu pacienţi decedaţi, ar putea fi redeschis, cel puţin parţial, în luna decembrie, scrie Agerpres. 

Situaţia SCBI Constanţa a fost una dintre temele dezbătute, la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul judeţului, Silviu-Iulian Coşa, cu participarea reprezentanţilor diferitelor instituţii publice de pe plan local.

"În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU 'Dobrogea' Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare", se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului.

40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la diverse unităţi medicale



De asemenea, conform sursei citate, în urma discuţiei deschise de reprezentanţii federaţiilor sindicale privind situaţia angajaţilor din spital, managerul interimar al SCBI a informat că, în acest moment, 40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la diverse unităţi medicale pe o perioadă de trei luni. Alţi 95 de angajaţi sunt detaşaţi pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi cu DSP Constanţa.

Şapte pacienţi ai SCBI Constanţa au murit într-un puternic incendiu ce a izbucnit pe 1 octombrie, la secţia Anestezie Terapie Intensivă a unităţii medicale. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi spitalizaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa, dintre aceştia alţi cinci decedând ulterior. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel