Spitalele fac stocuri de butelii de oxigen

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Capacitatea staţiei de oxigen de la Spitalul Județean Slatina a fost triplată. Spitalul îşi constituie un stoc de butelii de oxigen.

Capacitatea staţiei de oxigen de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost triplată luna trecută şi unitatea medicală îşi constituie şi un stoc de butelii de oxigen pentru pacienţii din saloanele fără priză de oxigen, a informat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Florin Popa, scrie Agerpres. 

Aceasta a adăugat că în prezent se lucrează la montarea unor prize de oxigen şi în clădirea Secţiei de boli infecţioase, acolo unde se internează pacienţi cu suspiciune de COVID-19.

"Spitalul nostru nu a avut probleme în privinţa oxigenului, are o staţie de oxigen proprie, căreia i-am triplat capacitatea acum o lună jumătate, iar în saloanele care nu au priză de oxigen, avem butelii de oxigen. Avem în momentul actual o lucrare în desfăşurare pentru mărirea capacităţii, pentru a introduce prize de oxigen în clădirea Secţiei de boli infecţioase, unde internăm pacienţi cu suspiciune de COVID-19. Avem şi în stoc butelii, încercăm să facem şi un stoc de urgenţă tot de butelii, pentru a nu fi luaţi prin surprindere" a declarat joi, pentru Agerpres, medicul Florin Popa.

Există medicamente suficiente 



Medicul a precizat, referitor la medicamentele pentru pacienţii cu COVID-19, că sunt în cantităţi suficiente cele care pot fi achiziţionate de spital de pe piaţa liberă, însă cele care sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Sănătăţii (MS) sunt în cantităţi scăzute în contextul numărului crescut de bolnavi.

"Avem din păcate un stoc destul de scăzut din aceste medicamente (distribuite de MS n.r.), au mai venit, dar din cauza numărului mare de infectări stocurile se epuizează rapid. Adică stocurile sunt epuizate chiar şi în două - trei zile. Solicitările noastre de medicamente, de flacoane pe care le cerem la minister sunt mult mai mari faţă de ce obţinem şi automat că se şi consumă foarte repede stocurile pe care le primim de la minister. Din punct de vedere al stocurilor medicamentelor conexe pe care le folosim în tratamentul acestei boli şi mă refer la clasele de anticoagulante, dexametazonă, antibiotice, spitalul a făcut achiziţii importante şi stăm foarte bine", a conchis Florin Popa.

Câți pacienți sunt infectați 



În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt internaţi, joi, 77 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi 16 pacienţi cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus. Dintre pacienţii confirmaţi cu COVID-19 de la SJU Slatina, opt sunt îngrijiţi la ATI, această secţie având toate locurile ocupate.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 6.043 de cazuri de infectare cu SARS-CoV- 2 şi 154 de decese la pacienţii confirmaţi.

Pacienţii cu COVID-19 sunt internaţi la Slatina, la Caracal, unde este spital suport, precum şi la Corabia şi Balş. Au secţii ATI spitalele din Slatina şi Caracal, unde sunt internaţi şi cei mai mulţi dintre pacienţii cu COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel