Spitale din Arad și Brașov primesc echipamente și aparatură medicală vitală

Venitilator. Foto: Salvați Copiii
Venitilator. Foto: Salvați Copiii

Două spitale din țară, care se luptă cu focare de coronavirus, vor primi ajutoare. 

Spitalul Clinic de Urgență din Arad și Spitalul de Copii din Brașov, unde situația devine critică, au primit în această săptămâna aparatură indispensabilă - ventilator de suport respirator și aparat de dezinfectare - și echipamente medicale fără de care medicii nu se pot proteja și nu pot salva viețile pacienților, în contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2.

Achiziționarea de urgență a materialelor esențiale muncii medicilor în spitale, în condiții de sigurantă atât pentru ei, cât și pentru pacienți, a necesitat o investiție totală de 186.950 lei, dintre care 79.270 lei au fost asigurați de Libris.ro.

Fond de urgență, deschis de Salvați Copiii România 

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 336.380 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Libris.ro, GSK, Pfizer, Kimberly-Clark și Asociația Club Sportiv "RO Club Maraton". De asemenea, suma de 71.414 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel