Spital modular pentru pacienții COVID-19, funcțional la Miercurea Ciuc

Foto: Prefectura Harghita
Foto: Prefectura Harghita

Un spital modular de mici dimensiuni a devenit operațional de astăzi la Miercurea Ciuc în județul Harghita. Aici vor fi primiți pacienți cu Coronavirus. 

Construcția spitalului modular a fost necesară pentru a putea extinde numărul de paturi în secția de boli infecțioase, respectiv pentru pregătirea în vederea întâmpinării posibilei creșteri a numărului celor infectați cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă. 

Extensia modulară este formată din opt containere, dintre care șapte sunt grupate ca unitate de tratare a persoanelor infectate cu noul coronavirus, iar al optulea container este vestiar pentru medici. Spitalul modular era dotat cu echipament medical: paturi de spital, dulap, set de perfuzie, monitor funcție fiziologică, dispozitiv ECG, defibrilator.

De asemenea, există aer condiționat și încălzire electrică, iar grupurile sanitare sunt complet echipate. Cele opt containere au costat în total 245 mii lei, jumătate din sumă fiind asigurată direct de consiliul județean, iar cealaltă jumătate de spitalul județean de urgență, din finanțarea alocată de consiliul județean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel