Spital construit în timp RECORD la Madrid. Are 1000 de paturi

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Peste 100 de milioane de euro au investit autoritățile din Spania pentru construirea unui spital cu peste 1000 de paturi. 

Un spital cu peste 1.000 de paturi a fost construit în timp record la Madrid, bugetul cheltuit de administraţie fiind de peste 100 de milioane de euro. Peste 1.300 de oameni au muncit zi şi noapte ca să termine lucrările înainte de sosirea iernii, scrie Mediafax. 

Lucrările la noul spital pentru pandemii, din Madrid, au început în luna iulie şi s-au derulat zi şi noapte.

„Este surprinzător ritmul în care se face construcţia noului spital din Madrid, . Asta se petrece datorită celor 1.350 de muncitori care lucrează 24 de ore fără pauză pentru ca madrilenii şi spaniolii să se bucure de serviciile unui nou spital public în Madrid”, spune Isabel Díaz Ayuso, preşedintele regiunii Madrid.

Peste 1.000 de paturi 

Spitalul va avea 80 de mii de metri pătraţi şi va fi constituit din 3 pavilioane cu peste 1.000 de paturi. Acesta va avea si un depozit de 8.000 de metri pătraţi care va conţine rezervele de medicamente din regiune.

Spitalul Isabel Zendal este organizat pe module, cu control de infirmerie şi cu 48 de paturi ATI. De asemenea, are un depozit sanitar de 12 metri înălţime, care va fi gestionat cu roboţi .

„Va fi destinat în primul rând urgenţelor, dar şi în caz de pandemie, virus şi tot ceea ce se poate întâmpla. Aşa că eu cred că este un mesaj foarte bun, pentru că acest proiect este Marca Spania. Se vede cum inginerii şi arhitecţii noştri sunt cei mai buni atunci când sunt la muncă”, a mai spus preşedintele regiunii Madrid.

Autoritățile au luat primele măsuri 

Autorităţile madrilene au început deja să angajeze personalul medical şi în primă fază se vor pune la dispoziţie 240 de paturi.

Madridul are 8 spitale mari, dar primul val al pandemiei a blocat asistenţa sanitară.

Administraţia a cheltuit şi 14 milioane de euro ca să facă reparaţii în spitalele vechi şi să cumpere aparatură medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel