Spital ajuns la capacitate MAXIMĂ. Camion de terapie intensivă, trimis în curtea unității medicale

Foto: DSU România
Foto: DSU România

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultima perioadă, iar mai multe spitale din țară nu mai fac față. Este și cazul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești.

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești a ajuns la capacitate maximă. Unitatea medicală nu mai poate prelua pacienți cu coronavirus, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis un TIR, terapie intensivă mobilă, în curtea spitalului. 

”În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului de la Ploiești”, se arată într-un comunicat de presă. 

În acest moment, 13 iulie 2020, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați. Pe parcusul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel