Specialiștii de la Budapesta spun că vaccinul rusesc e eficient și sigur

Specialiștii de la Budapesta spun că vaccinul rusesc e eficient și sigur  /  Sursă foto: Pixbay
Specialiștii de la Budapesta spun că vaccinul rusesc e eficient și sigur / Sursă foto: Pixbay

Institutul Naţional de Farmacologie şi Sănătate Alimentară (OGYÉI) din Ungaria a constatat că vaccinul rusesc este eficient şi sigur.

Institutul Naţional de Farmacologie şi Sănătate Alimentară (OGYÉI) din Ungaria a constatat că vaccinul rusesc este eficient şi sigur, iar între timp, Direcţia Naţională de Sănătate Publică a Ungariei (NNK) analizează separat fiecare lot de vaccinuri, scrie în comunicatul pe care OGYÉI l-a transmis, miercuri, agenţiei ungare de presă MTI.

Potrivit comunicatului, în ultimele zile, în presa maghiară au apărut nenumărate informaţii cu privire la vaccinul rusesc Sputnik V. În legătură cu asta, s-a explicat că OGYÉI a autorizat importarea şi utilizarea vaccinului, în timpul stării de alertă, după două luni în care a analizat vaccinul şi a vizitat şi locul producerii acestuia. În timpul verificării condiţiilor în care este produs vaccinul, angajaţii institutului au constatat că fabrica este una modernă şi bine echipată, în care asigurarea calităţii este garantată, totodată au primit răspunsuri adecvate la toate întrebările pe care le-au avut în legătură cu producţia, se precizează în comunicat.

Vaccinul rusesc este sigur

Potrivit OGYÉI, siguranţa medicamentului este garantată prin faptul că termenii autorizaţiei pe care au eliberat-o stipulează, printre altele, că vaccinul trebuie să treacă testul de laborator efectuat de către NNK, care durează aproximativ 3 săptămâni.

“Vaccinul acesta va putea fi utilizat în Ungaria numai dacă în baza rezultatelor acestui test de laborator se constată că vaccinul este de o calitate adecvată”, scrie în comunicat. S-a mai adăugat, totodată, că în vederea asigurării calităţii tuturor loturilor de vaccinuri primite, NNK va analiza fiecare lot de producţie, separat.

Aşa cum se întâmplă şi în cazul altor medicamente, decizia OGYÉI cu privire la vaccin a fost luată în urma luării în calcul a tuturor riscurilor şi beneficiilor, respectiv a mai multor opinii interne şi externe de la experţi, scrie în comunicat.

S-a subliniat, de asemenea, că diferenţe de opinii pot apărea în timpul procesului de autorizare al oricărui produs, iar acestea sunt cele care vor arăta şi care sunt aspectele care mai trebuie clarificate. În baza acestora, OGYÉI a clarificat cu producătorul problemele şi preocupările. OGYÉI a primit răspunsuri adecvate la toate întrebările şi a constatat că vaccinul este eficient şi sigur. Iar verificarea NNK a tuturor loturilor de producţie va asigura, de asemenea, calitatea, s-a precizat. OGYÉI va continua să monitorizeze eficacitatea şi siguranţa vaccinului chiar şi după acordarea autorizaţiei provizorii, scrie în comunicat, precizează Hirado.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel