Urmărește emisiunea live


Specialiștii AVERTIZEAZĂ. Cât rămâne virusul în MASCĂ. Rafila, SFAT important: Asta e ideea

Specialiștii italieni avertizează asupra timpului în care virusul râmăne în masca de protecție. Iată sfatul important al medicului Alexandru Rafila. 

Specialiștii de la Institutul Superior al Sănătății din Italia avertizează că particulele virale de SARS-COV-2 rămân active în stratul interior al măștii de protecție chiar și patru zile. 

Știm deja că măștile chirurgicale trebuie folosite timp de trei - patru ore, iar mai apoi aruncate la gunoi, însă în cazul măștilor reutilizabile, specialiștii susțin că după o singură folosire, acestea trebuie băgate în mașina de spălat, nicidecum refolosite.

Iată ce spune prof. dr. Alexandru Rafila

"Ele trebuie refolosite imediat după ce sunt spălate, asta e ideea. Sigur că ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care să putem să depozităm această mască, după folosire, astlfe încât, ulterior, când ajungem la domiciliu să putem să o spălăm, pentru că altfel vă dați seama, cine stă cu masca până în momentul în care o bagă în mașina de spălat? E o chestiune destul de greu de realizat.

Măștile trebuie igienizate și cât mai puțin manipulate după utilizare, despre asta e vorba de fapt. De aceea, se poate găsi o soluție, un recipient, o cutie, cu care să transporți masca ce urmează a fi spălată. Ceea ce este important, după spălare, masca trebuie călcată cu un fier de călcat cu aburi și atunci, sigur că se poate refolosi fără niciun fel de problemă", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel