Specialist japonez în boli infecţioase, previziuni negre pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Un specialist japonez în boli infecţioase critică felul în care autorităţile nipone gestionează pandemia de coronavirus.

Specialistul a afirmat luni că este pesimist în legătură cu posibilitatea ca Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an, să se poată desfăşura în iulie 2021, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Sincer, nu cred să fie posibil ca Jocurile Olimpice să aibă loc anul viitor, a afirmat Kentaro Iwata, profesor la departamentul de boli infecţioase al Universităţii din Kobe (vestul Japoniei), într-o conferinţă de presă online.

Luna trecută, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi guvernul japonez au luat decizia istorică de a amâna cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo, care iniţial trebuiau să înceapă pe 24 iulie 2020, în urma presiunilor tot mai mari din partea sportivilor şi a federaţiilor, având în vedere criza sanitară mondială.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020, amânate

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice, pentru intervalul 24 august-5 septembrie 2021.

În ultimele zile, în urma amplorii tot mai mari a pandemiei, au apărut îndoieli legate de posibilitatea organizării marelui eveniment polisportiv chiar şi un an mai târziu. Jocurile Olimpice au nevoie de două condiţii: controlul Covid-19 în Japonia şi controlul în restul lumii, deoarece vin sportivi şi spectatori de pe tot globul, a subliniat Iwata.

Japonia ar putea fi în măsură să controleze virusul până vara viitoare, şi sper acest lucru, dar nu cred că asta se va putea face pe toată planeta, deci sunt foarte pesimist în privinţa organizării Jocurilor Olimpice în vara anului 2021, a mai spus Iwata. Singura posibilitate, potrivit expertului nipon, este organizarea Jocurilor fără spectatori sau cu o participare foarte limitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel