Specialist: Am plecat de la o premisă greșită când am crezut că finalul pandemiei este aici

Vești extrem de proaste despre evoluția pandemiei! 
Vești extrem de proaste despre evoluția pandemiei! 

Vești extrem de proaste despre evoluția pandemiei! 

Până de curând, specialiștii spuneau că 70% din populația vaccinată era orizontul care promitea sfârșitului pandemiei. Speranța a fost de a obține imunitatea de turmă cu această rată a vaccinării în Spania, programată pentru sfârșitul verii, dar sosirea noilor variante a eliminat această posibilitate, extinzând pragul necesar pentru a o atinge.

Acum, experții consideră că nu vom putea vorbi despre imunitatea de turmă până când 80 sau 90% din populația totală nu va primi ambele doze de vaccin sau până când populația nu va generat anticorpi în urma infecției cu noul coronavirus. Unii chiar elimină posibilitatea de a ajunge vreodată la acest procent, cel puțin nu pe termen scurt.

Vaccinul nu este suficient în ceea ce privește transmiterea virusului

În plus, mai este o problemă remarcată de profesorul Pere-Joan Cardona, cercetător spaniol. El este de părere că vaccinul nu este suficient în ceea ce privește transmiterea virusului: ”Pornim de la o premisă oarecum eronată, aceea că vaccinul actual ar trebui să oprească transmiterea și vedem că nu este chiar așa”.

Deși încă nu se cunoaște sigur capacitatea vaccinului de a preveni transmiterea, există studii care indică un procent între 40 și 80%, în funcție de ser. „Cu aceste procente și ținând cont de varianta Delta, imunitatea de turmă este un concept oarecum dificil de realizat”, recunoaște Cardona, scrie 20min.es.

În acest moment, ceea ce s-a realizat este dezvoltarea unei serii de vaccinuri capabile să reducă considerabil riscul de infecție, dar mai ales riscul de spitalizare și deces din cauza Covid-19. Cu toate acestea, rețeta 100% eficientă împotriva contagiunii nu a fost încă găsită.

„Ar fi ideală eliminarea măștilor imediat după vaccinare, dar se pare că nu va fi cazul. S-a văzut deja în Israel și Statele Unite unde, de îndată ce au început să renunțe la purtarea măștilor în interior, au revenit la purtarea lor”, explică Pere-Joan Cardona, citat de presa spaniolă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel