Spania vrea să folosească ARMATA în campania de vaccinare

Spania ia în calcul folosirea forțelor armate pentru a spori eforturile de vaccinare anti-COVID-19.

Ministrul Apărării din Spania a sugerat că armata ar putea fi folosită pentru a susține eforturile de vaccinare ale țării. În ultimele 10 zile, doar 83.000 de doze de vaccin au fost administrate cetățenilor. Lansarea vaccinului a variat enorm între regiuni; Madrid a declarat sâmbătă că a folosit 6% din dozele de vaccinare pe care le-a primit, în timp ce regiunea nordică a Asturia a declarat luni că a administrat 81% din doze.

"În acest ritm, ar putea dura cinci ani să ne vaccinăm împotriva Covid-19", a declarat asistentul medical pentru sănătate publică Antonio Forcada pentru ziarul spaniol El Mundo. Spania este printre țările europene cele mai afectate de virus, cu peste 50.000 de decese și aproape 2 milioane de cazuri confirmate.

În Madrid, unde lucrătorii din domeniul sănătății au pledat de mult timp pentru o sporire de resurse umane în sistemul de îngrijire a sănătății publice, guvernul regional conservator a sugerat că, în schimb, se va sprijini pe sectorul privat pentru ajutor cu vaccinarea. "Într-o situație de pandemie, ar trebui să se utilizeze toate resursele după cum este necesar, fie ele publice sau private", a declarat pentru televizorul RTVE directorul adjunct al sănătății din Madrid, Antonio Zapatero.

Totodată, de-a lungul pandemiei, armata Spaniei a fost folosită pentru a ajuta la sarcini care variază de la dezinfectarea caselor de îngrijire până la urmărirea focarelor de COVID-19, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel