Spania: Revoltă față de 'măsurile radicale' propuse de Podemos în pandemie: 'Amintesc mai degrabă de Venezuela'

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Starea de incertitudine sin Spania pe plan economic cauzată de epidemia de noul coronavirus a fost accelerată periculos de mult de vicepremierul Pablo Iglesias.

Pablo Iglesias este președintele formațiunii radicale de stânga Podemos, care face parte din coaliția care guvernează Spania în frunte cu premierul Pedro Sanchez.

În stare de urgență și numărându-și zilnic sutele de morți, Iglesias a strârnit un val de critici și îngrijorări în Spania după ce pe contul personal de Twitter a precizat că „toată bogăția țării, sub diferitele ei forme, indiferent de proprietate, este subrdonată interesului național”, invocând Articolul 128 din Constituția Spaniei.

Mediul de afaceri din Spania, îngrijorat de „radicalizarea” guvernului de stânga

Mediul de afaceri din Spania a reacționat cu foarte multă îngrijorare, temându-se de posibilitatea ca în această situație a pandemiei, Guvernul cu puteri nelimitate acordate de starea de urgență, să depășească „liniile roșii” până acum respectate, informează ABC. Lumea economică și investitorii se tem de o intervenție și mai mare a Guvernului de stânga pe piața spaniolă.

Opoziția a criticat dur declarația lui Iglesias precizând că acesta a insuflat și mai multă nesiguranță în societatea spaniolă și în mediul de afaceri, într-un moment și așa extrem de delicat. Opoziția denunță „agenda radicală” Podemos a guvernului condus de Sanchez, mai scrie sursa citată.

Un reprezentant al mediului de afaceri, membru în cadrul consiliului de administrație într-o companie importantă, sub rezerva anonimatului, a subliniat că faptul că Guvernul spaniol intervine atât de violent în economie este un lucru grav. El a amintit de interzicerea concedierilor. Acesta a precizat că „piața trebuie supravegheată și reglementată”, dar asemenea interveniții politice amintesc mai degrabă de Venezuela.

Interzicerea concedierilor

„Ce se va întâmpla atunci când o companie vrea să concedieze pe cineva și nu poate? Nu va putea evita falimentul iar în locul a cinci persoane concediate toată compania își va pierde locul de muncă”, subliniază reprezentantul mediului de afaceri, comentând o altă măsură a Guvernului.

Sursa citată subliniază întrijorarea privind radicalizarea guvernului Sanchez.

Amintim că situația din Spania este extrem de gravă, fiind a doua țară europeană, după Italia, afectată de COVID-19 în ceea ce privește numărul de infecții și de morți. Până în prezent în Spania există 94.417 cazuri confirmate de COVID-19 și 8.189 de decese. Totodată, începând de ieri, armata va patrula împreună cu Garda Civilă în mai multe orașe pentru ca oamenii să respecte restricțiile impuse de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel