Spania: Pedro Sanchez vorbește de 'război' contra coronavirusului. Apelul premierului spaniol

Pedro Sanchez, şeful guvernului spaniol, a lansat un apel la implicare în ''războiul'' contra noului virus.

Economia spaniolă se va contracta ca urmare a crizei cauzate de epidemia COVID-19, a declarat premierul Pedro Sanchez în faţa puţinilor parlamentari prezenţi miercuri în forul legislativ de la Madrid, şeful guvernului lansând un apel la implicare în ''războiul contra noului virus, transmit Reuters şi EFE.

Pentru a evita răspândirea coronavirusului, doar 28 dintre cei 350 parlamentari şi cinci miniştri spanioli au fost prezenţi la discursul lui Sanchez.

Este evident că PIB-ul anual va scădea, aşa cum a evidenţia deja Comisia Europeană. Anul 2020 nu va avea 12 luni, ci zece sau chiar nouă, a spus şeful executivului spaniol.

Soluții pentru o redresare rapidă

Dacă reuşim să menţinem nivelurile de ocupare a forţei de muncă şi structura producţiei atât timp cât durează criza fără pagube majore şi ireparabile, la finalul crizei va exista o redresare rapidă, inclusiv un posibil efect de recuperare care ar accelera activitatea, a continuat Pedro Sanchez.

El a adăugat că actuala criză, care a determinat Spania şi numeroase alte ţări europene să-şi închidă şcolile şi majoritatea magazinelor, este crudă, dând ca exemplu faptul că persoanele care i-au pierdut pe cei dragi nu pot efectua înmormântările în mod obişnuit.

Cu aproape 500 de decese cauzate de COVID-19, Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană, după Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel