Spania impune noi restricții. "Situaţia nu mai este deloc stabilă, cifrele infectărilor cresc constant"

Spania a introdus noi restricții ca urmare a creșterii alarmante a numărului de infectări cu COVID-19.

Autoritățile din Spania au introdus noi restricţii în mai multe regiuni din cauza creşterii semnificative a numărului de noi cazuri de COVID-19, transmite Agerpres, citând DPA. Reuniunile cu mai mult de zece persoane sunt de acum interzise.

 'Situaţia nu mai este deloc stabilă, cifrele infectărilor cresc constant, a declarat Quim Torra, șeful guvernului regional din Catalonia.

Totodată autoritățile spaniole au decis  reducerea numărului de elevi în fiecare clasă şi distribuirea a 500.000 de teste pentru COVID-19 destinate mai multor instituții de învăţământ. Elevii vor reveni în școli la începutul lunii septembrie, iar autoritățile sunt îngrijorate că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus va crește, asta pentru că mulți angajați își încheie concediile.

 

Restricțiile sunt valabile în mai multe regiuni


În regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane care nu fac parte din acelaşi cămin.

De asemenea, în regiunea capitalei Madrid, cea mai afectată de epidemie, autorităţile au cerut întregii populaţii să evite orice contact social care nu este necesar. La rândul lor, responsabilii din insula Mallorca consideră că a început un al doilea val epidemic, în timp ce transmiterea rapidă a virusului zădărniceşte efectuarea anchetelor epidemiologice.

Spania se confruntă cu o creştere alarmantă a noilor cazuri de COVID-19, cu peste 3.000 de noi contagieri zilnice înregistrate în ultimele zile. În luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100 ca urmare a instituirii unei izolări severe în martie. Totuși, în luna iulie s-a reluat creșterea. Potrivit autorităților spaniole, principalele cauze ar fi turismul, petrecerile şi localurile de noapte frecventate mai ales de tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel