Spania a depășit o  jumătate de milion de bolnavi de Covid-19

Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a înregistrat mai mult de jumătate de milion de cazuri de Covid-19, având un total de 525.549 de infecţii. Creşterea din Spania vine chiar în momentul când milioane de copii încep să se întoarcă la şcoală după o pauză de şase luni.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii, Spania a înregistrat 49.716 cazuri noi în ultima săptămână şi 237 de decese. Aproximativ o treime din noile cazuri şi decese se află în Madrid, regiunea cea mai afectată de pandemie. În spitalele din Madrid, 18% din paturi sunt ocupate de pacienţi Covid, comparativ cu media naţională de 7%.

Fernando Simón, şeful centrului spaniol pentru Urgenţe, a confirmat creşterea infecţiilor, dar a subliniat că 50% din cazurile noi sunt asimptomatice şi mai mult de jumătate dintre acestea se află la persoanele sub 40 de ani care prezintă un risc mai mic de deces .

Ángela Hernández Puente, chirurg şi secretar general adjunct al asociaţiei medicale Amtys din Madrid, a declarat că situaţia actuală este foarte îngrijorătoare, dar nu este comparabilă cu presiunea copleşitoare în care se afla sistemul de sănătate în martie, iar testarea pe scară largă a dus la diagnosticarea multor persoane cu simptome uşoare şi a celor asimptomatice. Când pandemia a fost la apogeu la 31 martie, Spania a înregistrat 9.222 de cazuri noi şi 849 de decese într-o singură zi.

Spania are cea mai rapidă creştere a cazurilor confirmate zilnic în Europa, ascensiune care a început în iulie. Franţa are o creştere similară începând cu luna august. Până în prezent, Marea Britanie a înregistrat 349.500 de cazuri, Franţa 347.268 şi Italia 277.634, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel