Spania a declarat stare de urgență pentru coronavirus - UPDATE

Autoritățile din Spania au decis în urmă cu puțin ca țara să intre în ”stare de urgență”.

UPDATE: Guvernul spaniol va declara, sâmbătă, stare de urgenţă ca răspuns la epidemia de coronavirus care a ucis 120 de oameni din cei peste 4.200 care au fost infectaţi pe teritoriul ţării, anunță El Pais, scrie Mediafax. 

„Această decizie ne va permite să mobilizăm toate resursele statului pentru a-i proteja mai bine pe toţi cetăţenii", a spus Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Ce înseamnă starea de urgență 

Starea de urgenţă înseamnă că Guvernul va putea să limiteze circulaţia persoanelor şi vehiculelor, să rechiziţioneze bunuri şi să preia fabrici şi întreprinderi.

Capitala Madrid, unde sunt cele mai multe decese, ar putea intra în carantină. Primarul a închis deja terasele şi locurile de joacă pentru copii.
Tot azi, Portugalia a declarat şi ea stare de urgenţă, iar Guvernul de la Lisabona a vorbit despre o luptă pentru supravieţuire.

- Știrea inițială - 

Primul ministru spaniol Pedro Sanchez a declarat o stare de urgență de 15 zile în urma pandemiei coronavirusului, scrie CNN. 

Bilanţul morţilor de Covid-19 a crescut joi în Spania la 84, de la 48 cu o zi înainte, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut până la 2.968, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP şi Reuters, scrie Agerpres. 

Regiunea Madrid, cea mai afectată 

Regiunea de la Madrid, cea mai afectată din ţară, reprezintă aproape jumătate din cazuri, cu 1.388 persoane contaminate.

De asemenea, Spania a decis să prelungească suspendarea activităţilor parlamentului cu 15 zile din cauza epidemiei de coronavirus, informează joi Cadena Ser. Activitatea Parlamentului a fost suspendată marţi pentru cel puţin o săptămână, după ce un parlamentar a anunţat că a fost diagnosticat cu coronavirus, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel