Șoșoacă, protest împotriva măsurilor anti-COVID. Chirieac: Dacă USR a semănat vânt, România începe să culeagă furtuna

Sursa foto:Facebook Diana Iovanovici-Șoșoacă
Sursa foto:Facebook Diana Iovanovici-Șoșoacă

Diana Șoșoacă participă la un protest împotriva măsurilor anti-COVID, în Piața Victoriei. Analistul politic Bogdan Chirieac a realizat o scurtă analiză a situației generate în țara noastră din cauza pandemiei, dar și a discursurilor care există în acest moment.

"Deja avem două tipuri de discurs... Discursul doamnei Șoșoacă la care nu ai replică. Dacă dumneavoastră pretindeți că acum este noapte şi sunt minus 100 de grade, eu nu am cum să vă combat pe dumneavoastră. Efectiv nu este cazul! Este acest tip de discurs: "ne omoară pe toţi fiindcă ne pun masca pe faţă". Și este discursul raţional pe care l-aţi dat cu domnul doctor Rugină, de la Constanța. V-a spus raţional cu ce ne confruntăm, tulpina britanică mai contagioasă, mai letală. Acum fiecare ce crede. Ceea ce este înspăimântător cu adevărat este ca o bună parte, o mult prea mare parte din publicul din România este adepta discursului doamnei Șoșoacă. Şi consecinţele se văd la ATI, se văd în numărul de morţi. Nu ai ce să faci. Acest tip de discurs nu este nou în ţara noastră", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"O problemă gravă a societăţii în care trăim astăzi"

"Doamna Șoșoacă este foarte convingătoare, este un orator foarte bun, este o persoană care capătă, pe zi ce trece, mai multă credibilitate şi spune: "Ăştia vor să ne omoare copiii". Nu ai cum să combaţi. Ce să combaţi? Cum să combaţi? Să spun "domnule, nu e adevărat, este absurd. Nu doar în România sunt aceste măsuri. Toată omenirea îşi omoară copiii? Lasă că nu e cazul, lasă că vrem să salvăm vieţi. Hai, vaccinaţi-vă! Hai, purtaţi masca!". Dânsa spune: "Nu, faci vaccin, vor să te omoare! Moare lumea pe capete de la vaccin". Îi dai datele reale. Nimeni nu are timp să se uite la aşa ceva. Cred că este o problemă gravă a societăţii în care trăim astăzi. Acest tip de discurs nu ţine doar în România", a mai spus analistul politic.

"Lumea se adună la protest, dar una este să ai o opinie raţională... De pildă, eu nu aş fi de acord cu carantinarea Capitalei şi multă lume nu ar fi. Dacă de alegeri, pe 6 decembrie, aveam 10-11.000 de infectări pe zi şi mai marii ţării noastre au spus "nu, ţinem alegeri că nu e pericol şi nu impietează cu nimic asupra numărului deceselor", de ce să închid Capitala la 6000 de infectări pe zi? Argumentul logic este că Ilfovul şi Capitala realizează 40% din PIB şi, dacă o să le mai închizi o dată, nu o să mai ai cu ce îngriji bolnavii din spitale. Că şi banii aceştia se termină, la un moment dat. Şi aşa nu producem mare lucru, de un an de zile suntem numai pe datorie. Dar nu poţi să faci pentru că în partea cealaltă ţi se spune "domnule, să nu facem, să nu dregem". 

"Dacă USR a semănat vânt, România începe să culeagă furtuna"

Vă semnalez că, pe 4 aprilie, este Paştele Catolic. Italia, care este în lockdown, a anunţat că toată ţara va fi declarată zonă roşie de sărbători. Imaginea cu Papa în Piaţa San Pietro, rugându-se singur, de anul trecut, s-ar putea reedita anul acesta. Italia vrea să salveze vieţi. Toată lumea face sacrificii într-o catastrofă planetară, dar nu ai ce să faci. Lumea este obosită, va ieşi. Acest tip de discurs va prinde foarte bine, este "patul" generativ pentru alte idei şi, de altfel, dacă USR a semănat vânt, uite, România începe să culeagă furtuna. Modelul USR-ului a fost îmbrăţişat şi de oameni cu mare talent, cum este doamna Diana Șoșoacă. Este un orator de forţă. Le place, nu le place, ăsta este adevărul", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel