Sorina Pintea, anchetă internă la Săpoca: ”Nu există criză de personal”. Primele concluzii oficiale

Sorina Pintea, aflată la Săpoca, pentru a conduce ancheta internă după crimele comise de un pacient, a făcut primele declarații de presă, duminică seara.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că la Spitalul de Psihiatrie din Buzău nu este criză de personal, așa cum spunea un sindicalist, deoarece 7 asistente și 3 infirmiere se ocupau de pavilion, iar din punctul ei de vedere, nu au fost respectate prevederile din fișa postului.

„Nu se pune problema lipsei de personal. În acel moment, în pavilion erau 7 asistente medicale și trei infirmiere. Din datele care mi s-au pus la dispoziție, am constatat că personalul este normat în acest spital la nivel minim, deci legal. Cele 45 de posturi aprobate în 2018 - nu la solicitarea sindicatelor, ci la solicitarea spitalelor, pentru că eu am făcut aprobările - urmau să fie scoase la concurs. Aici am avut o replică. De ce nu ați scos la concurs?. 'Pentru că nu am avut buget!', mi s-a răspuns. Greșit! În momentul în care bugetul de stat e aprobat, spitalul are buget și poate face angajari. Dar și fără aceste 45 de posturi, personalul era la minim", a declarat Sorina Pintea.

Nu este criză de personal

Ministrul Sănătății a remarcat și numărul mare de asistente pe week-end, altfel decât cum au anunțat membrii Sanitas Săpoca.

”Încă un lucru pe care l-am constatat, spunea liderul de sindicat de aici că există sâmbătă și duminică o asistentă la 70 de pacienți, Nici vorbă. M-am uitat peste grafice. Un lucru interesant, sâmbătă și duminică sunt 10 asistente la cele două secții, Psihiatrie I și II, iar în timpul săptămânii sunt 4-5", a mai spus Pintea.

Din punctul meu de vedere, reiterez faptul că nu s-au respectat prevederile din fișa postului. Nu este criză de personal. 724 de persoane reprezintă normativul minim sub care nu are voie să coboare, mă refer la acest spital. Faptul că sindicatele spun că e o lipsă de personal, nu e adevărat sunt contrazise de fișele de lucru", a mai adăugat Pintea.

Sorina Pintea se află la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău pentru a coordona ancheta internă, după ce patru persoane au murit și mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Citește și:

Crime Săpoca - Sorina Pintea va coordona personal ancheta internă

Vasile Barbu, Asociația Pacienților: Suspiciune de malpraxis medical, în cazul Săpoca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel